El Consell Econòmic i Social (CES) d’Alcoi ha establit el dilluns 11 d’octubre i el divendres 19 de novembre com a festius locals de 2021. Es recuperen així els dos festius locals previstos per al mes d’abril passat i que van ser anul·lats després de constatar-se la impossibilitat de celebrar durant eixe mes les Festes de Moros i Cristians.

La decisió d’anul·lar els festius locals de 2021 es va adoptar de forma consensuada amb l’Associació de Sant Jordi en el ple que el CES va celebrar el mes de febrer. Llavors, es va decidir fixar les noves dates en funció de com evolucionara la pandèmia de la Covid-19. En la reunió celebrada ahir dimecres a la vesprada, l’alcalde d’Alcoi i president del CES, Antonio Francés, va presentar aquesta nova proposta als membres de l’organisme, que van procedir a la seua aprovació.

En aquesta mateixa sessió es va acordar també que els festius locals de 2022 siguen el 22 d’abril (divendres) i el 23 d’abril (dissabte). L’alcalde va plantejar aquestes dates una vegada rebut l’acord de l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi de celebrar les festes de Moros i Cristians els dies 22, 23 i 24 d’abril de 2022.

Després d’haver sigut aprovades pel CES, les propostes de festius locals per a 2021 i 2022 seran ratificades en el ple municipal d’aquest divendres, 2 de juliol.