Des del departament de comerç i en col·laboració amb la Federació de Comerç – Alcoi Comercial i Aceca, s’ha treballat en el disseny d’una nova campanya comercial dirigida a estimular les compres de proximitat.

La campanya està dirigida a comerços compresos en els epígrafs 64 i 65 comerç al detall, els qui rebran una subvenció de 1000 euros que han de destinar a aplicar descomptes als seus clients del 50% amb un màxim de 50 euros per compra. La campanya de descomptes finalitzarà el 15 d’agost.

L’Ajuntament destina una partida inicial de 100.000 euros ampliable segons disposició pressupostària. La campanya està contemplada dins de la subvenció esgrimida per la Conselleria de Comerç per al foment dels bons comercials i el foment de les compres de proximitat.

Els comerços interessats a adherir-se a la campanya poden contactar amb el departament de Comerç a través del telèfon 965537113 o e-mail comercio@alcoi.org. Hauran d’indicar un número de telèfon de contacte.

Aquesta setmana es publicaran les bases de la convocatòria i els comerços interessats disposaran de 20 dies per a poder-se adherir a la iniciativa. Posteriorment es publicarà en diferents mitjans i es col·locarà un distintiu en els comerços adherits, perquè els clients puguen identificar i acudir a aquests establiments beneficiant-se d’importants descomptes per fer les seues compres en els comerços minoristes de la ciutat adherits a la campanya

Les entitats comercials destaquen la necessitat de promocionar les compres de proximitat i animen als clients a acostar-se a les xicotetes botigues dels seus barris a realitzar les seues compres, així mateix mostren la seua satisfacció pel treball conjunt dut a terme per a determinar la millor manera de realitzar aquesta campanya que té per objecte d’una banda fomentar les compres en el xicotet comerç i d’altra banda poder oferir importants descomptes als clients que decideixen optar per aquesta pràctica en les seues compres. També ressalten la senzillesa del tràmit enfront d’altres opcions, que el destí de la subvenció queda més ben repartit amb aquest sistema entre els diferents negocis que decideixen adherir-se a la campanya i consideren que pot ser també un reclam per a atraure a clients d’altres municipis.

Des de la regidoria de comerç “Animem a participar tots els comerços interessats i contemplats com a beneficiaris d’aquesta campanya Per a això han de posar-se en contacte amb l’oficina de comerç i presentar la instància de sol·licitud. Així mateix volem agrair la labor de les entitats comercials de la ciutat que col·laboren activament en totes les iniciatives comercials i que han estat aportant idees a solucions als nous reptes que s’han anat plantejant. Igualment, convidem a la població a participar en aquesta campanya, a gaudir de les compres en els xicotets comerços de la nostra ciutat i a beneficiar-se dels importants descomptes que podran oferir-los mentre dure aquesta campanya i fins que esgoten el crèdit concedit a cadascun dels comerços adherits”, destaca, Vanessa Moltó, regidora de Comerç.

“El xicotet comerç suposa una part important de la riquesa de la nostra ciutat, creant ocupació a donant vida als nostres carrers i és el nostre deure tractar de conservar-lo i cuidar-lo, tal com ja anunciava el lema estés durant la pandèmia, Cuidem d’Alcoi”, conclou Moltó.