L’Ajuntament d’Alcoi vol donar el seu suport i solidaritat a la família, companys, amistats i treballadors a causa de la mort de l’empresari Francisco Jover Pérez, en uns moments molt dolorosos per a totes aquelles persones que han viscut i treballat al seu costat.

Francisco Jover ha sigut un dels grans empresaris tèxtils de la nostra ciutat, creador en 1965 de l’empresa Francisco Jover S.A. gestionada actualment per la segona i la tercera generació. El Grup Jover engloba actualment a les empreses Jover, CA International, Maison Decor, Contract by Jover, Fusa i Armando Ferre, i té 120 persones treballadores.

Va ser un empresari que va buscar la innovació, per eixe motiu va ser pioner en l’adquisició de nous models de telers i va posar la seua obstinació a millorar els tèxtils fabricats, creant un teixit propi.
A més va destacar la seua figura en la participació d’obres benèfiques i en el patrocini d’esdeveniments culturals, socials i esportius. En el món de les Festes dels Moros i Cristians, va ser capità de les Tomasines en 1977.

Partidari de l’associacionisme empresarial, va impulsar ‘DATO Asociación’ juntament amb altres empresaris. Ha rebut molts reconeixements en la seua trajectòria, entre altres la Medalla d’Or de la UPV de mans de Justo Nieto i la Peladilla d’Or del Periòdic Ciutat 1982, al costat de Rafael Pascual ‘Felino’, un altre gran industrial que ens va deixar fa quasi tres anys.

L’alcalde, Toni Francés, destaca la figura de Pascual: «Ens ha deixat un gran empresari, un alcoià implicat a la seua ciutat. Un exemple de persona emprenedora que va apostar per la innovació en la fabricació de la indústria tèxtil i ho va fer a la seua ciutat, generant un gran numere de llocs de treball. Una persona molt volguda que la ciutat sempre recordarà».