El Partit Popular d’Alcoi sol·licita mesures per a pal·liar la situació que assegura s’està vivint tots els caps de setmana en el Centre i evitar que es convertisca en un ‘botellódrom’.

Des de fa setmanes els veïns de la plaça Pintor Gisbert i voltants vénen patint un augment significatiu del comportament incívic de multitud de persones en la mateixa plaça. Molèsties per soroll, problemes de salubritat a causa de miccions en portes de garatges, portals i altres llocs i actes de vandalisme, són la tònica habitual d’algunes zones del Centre de la ciutat, especialment de la zona del Parterre, diuen els populars.

El regidor del Partit Popular, Kiko Cantó, lamenta la situació però sobretot la “falta d’acció del Govern municipal”. “És incomprensible que el govern d’Antonio Francés siga tan passiu davant uns fets de gravetat en una situació normal, però de moltíssima gravetat en una situació de pandèmia on les dades del coronavirus estan creixent de manera alarmant” ha indicat Cantó.

El regidor reclama major presència policial per a evitar els problemes denunciats pels veïns, especialment després del tancament de locals d’oci nocturn. “L’Ajuntament ha d’ajudar a través de la Policia al fet que els professionals, que tan malament ho han passat durant el confinament, complisquen les normes i que, després del tancament, no es produïsquen molèsties”, assenyala.

Cantó alerta que un dels riscos de la conversió en zona de vianants sense planificació que ha posat en marxa el PSOE en el Centre convertisca el barri “en un gran bar que acabe per expulsar als veïns i als comerços”.

El regidor explica que “a Antonio Francés se li ompli la boca amb el seu fum, anunciant un pla integral per al centre de la ciutat, quan és incapaç de solucionar els problemes que ocorren repetidament tots els caps de setmana”.

“Amb la falta de participació i sensibilitat que ha tingut Francés i Martínez en implantar l’ordenança de conversió en zona de vianants, la falta de gestió d’edificis i la falta de manteniment i vigilància en el centre de la ciutat, és evident que al govern socialista d’aquesta ciutat no li importa res el centre i als fets em remet” conclou el regidor del PP.