En 2008 Alcoi es va adherir al programa d’acreditació ‘PIC Punt d’Informació Col·laborador’ del qual van formar part 63 municipis/mancomunitats amb més de 100 oficines Tourist Info acreditades per als 22 Parcs Naturals de tota la Comunitat Valenciana. Ara aquest programa requereix un nou impuls i una renovació, singularment sota el paraigua de la Llei 15/2018, de 7 de juny, de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i el Codi Ètic del Turisme Valencià, per aquest motiu s’ha renovat l’adhesió.

L’objectiu és aprofitar les sinergies entre administracions públiques competents; Turisme i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb la finalitat de col·laborar en la promoció, preservació i utilització racional dels espais naturals amb la finalitat de no posar en risc la seua sostenibilitat.

Recordem que Tourist Info Alcoi com a instrument de desenvolupament de la política turística de l’administració, s’orienta a proporcionar un conjunt integral de serveis d’informació turística durant tot l’any, contribuint a difondre els recursos i productes turístics, facilitant assistència i orientació turística, fomentant l’hospitalitat i coadjuvant a optimitzar la gestió de l’experiència turística.

QUÈ ÉS UN PUNT D’INFORMACIÓ COL·LABORADOR?
Els punts d’informació col·laborador (PIC) són oficines de turisme de la xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana que ofereixen, entre altres serveis, una informació de qualitat i veraç quant a les característiques del parc natural i a les activitats que s’hi desenvolupen, i constitueixen un suport als centres d’interpretació i a les oficines dels parcs naturals.
L’usuari que es dirigisca a aquestes Tourist Info (TI), acreditades com a PIC, podrà obtenir informació sobre els equipaments, itineraris i serveis que ofereix el parc natural.
Els PIC són el resultat d’una estreta col·laboració entre la Conselleria de Transició Ecològica i l’Agència Valenciana del Turisme amb l’objectiu d’oferir la màxima qualitat en l’atenció al visitant dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana.

Tourist Info Alcoi