L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Polígon Cotes Baixes van signar la convocatòria de l’Assemblea de Ratificació de la Constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Cotes Baixes que tindrà lloc el dia 20 de setembre de 2021 en l’Àgora a les 17 hores.

En aquesta assemblea s’adequarà l’Associació Cotes Baixes a la llei vigent quant a Gestió, Modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. A més s’aprovarà el projecte de conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Alcoi i l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Cotes Baixes, així com els estatuts i el pla inicial d’actuació d’aquesta EGM, manifestació explicita de cara a l’autorització posterior de la constitució del ple de la corporació.

Les persones convocades a aquesta assemblea podran accedir al contingut íntegre del contingut del conveni, així com al projecte d’estatuts i al pla inicial d’actuació en aquest enllaç.

L’acord de col·laboració amb l’Ajuntament suposen 15.000 euros per a diferents millores en el Polígon.

Una vegada es duga a terme la ratificació en l’Assemblea el següent pas serà portar-lo al Ple, per la qual cosa s’espera que el mes de novembre estiga aprovat.

Recordem que l’Ajuntament va aprovar el mes de desembre el conveni de col·laboració amb aquesta entitat. Prèviament, Cotes Baixes va presentar perquè l’ajuntament tramitara aquest acord el projecte de conveni, estatuts i pla inicial, que després del vistiplau dels tècnics va ser ratificat en Ple.

El regidor d’Indústria, Jordi Segura ha destacat “el treball que estan realitzant els empresaris amb l’objectiu d’aconseguir ser una àrea industrial avançada, l’aprovació del conveni pel Ple municipal i l’EGM Cotes Baixes, són requisits previs i indispensables a la sol·licitud a la Generalitat de la declaració d’àrea industrial avançada, la qual cosa suposarà que el polígon alcoià siga una de les primeres àrees d’aquest tipus a la Comunitat Valenciana”.

Ser una àrea industrial avançada suposa la possibilitat d’ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents administracions o una major visibilitat d’aquestes zones per a atraure noves empreses.