El Partit Popular no donarà suport a la concessió de la Medalla d’Or d’Alcoi ni el nomenament de Fill Predilecte de la ciutat a l’artista Antoni Miró (Alcoi, 1944). El portaveu del PP, Quique Ruiz, rebutja que la ciutat concedisca la seua màxima distinció a qui “defensa la independència de Catalunya i reivindica els Països Catalans”. “Amb la situació política actual, aquesta decisió no contribueix al consens i a la concòrdia. Ara no toca aquest tipus de posicionaments per part de l’Ajuntament”, manifesta Ruiz.

El regidor del PP no entra a valorar els mèrits artístics de Miró. Però sí el rerefons polític que implica la distinció: en plenes conseqüències del Procés, l’alcalde, Antonio Francés, associa el nom de la ciutat a l’òrbita de l’independentisme català. “No és el moment que la ciutat se situe al costat de les tesis separatistes que defensa Miró”, apunta Ruiz.

El regidor subratlla que Francés ja va presentar aquesta proposada mesos arrere i va ser retirada davant la falta de consens. Per això retrau que l’alcalde, Antonio Francés, haja tornat a plantejar la proposició de manera “unilateral”, sense comptar amb la resta de grups. “És una proposta sectària que fuig del consens exigible per a concedir la màxima distinció d’Alcoi”, apunta Ruiz.

“No entenem l’interés de l’alcalde per associar el nom d’Alcoi al desvari independentista de Catalunya i als Països Catalans, concepte clau en la trajectòria de Miró, encoratjat a més per la Generalitat de Ximo Puig”, manifesta l’edil.

“Volem que el nom d’Alcoi estiga associat al lideratge econòmic, social i cultural de la Comunitat Valenciana i no al de quimeres polítiques que provoquen enfrontament i divisió entre els espanyols”, afig. Malgrat el seu rebuig a concedir la distinció, el Partit Popular participarà en la ponència que l’Ajuntament crearà per a avaluar la trajectòria artística de Miró. “La nostra obligació és participar en tots els fòrums per a mostrar, en aquest cas, les discrepàncies a la proposta”, conclou.