El Partit Popular d’Alcoi denuncia la “desídia” del PSOE en la gestió del nou parc de bombers forestals, previst en la zona del Clergue. El regidor Kiko Cantó adverteix que el projecte va ser anunciat en 2017. Quatre anys després, ni tan sols està tancat el tràmit de cessió dels terrenys a la Generalitat perquè construïsca la nova infraestructura. L’Ajuntament va aprovar aqueixa cessió en 2019 i la Generalitat ha començat a tramitar-la en 2021. “Què ha fet el Govern d’Antonio Francés durant dos anys per a agilitar el procés? Res”, lamenta el regidor del PP Kiko Cantó.

El regidor reclama a l’alcalde, Antonio Francés, que “treballe pels alcoians” i exigisca al president de la Generalitat, Ximo Puig, que agilite tots els tràmits perquè la ciutat dispose d’un nou parc de bombers forestals. “És una infraestructura bàsica per a millorar les condicions laborals dels bombers i per a garantir la protecció dels nostres espais naturals”, assenyala Cantó.

La construcció del nou parc de bombers forestals va ser anunciada al novembre de 2017. Llavors l’alcalde, Antonio Francés, va avançar que la instal·lació entraria en funcionament en 2019. En aqueix any, no obstant això, l’únic avanç que es va produir va ser l’aprovació de la cessió de la parcel·la, per part de l’Ajuntament, a la Generalitat.

El PP ha constatat que des de 2019 l’expedient ha estat paralitzat. Segons consta en la documentació consultada, la Direcció General del Sector Públic i Patrimoni va iniciar el procediment per a l’acceptació del sòl el 18 de juny de 2021. “Han transcorregut dos anys amb l’expedient paralitzat i el Govern socialista d’Alcoi no ha fet res perquè els tràmits avançaren”, retrau el regidor del PP.
Cantó assenyala que va ser arran de l’inici del procediment quan la Generalitat, va detectar el passat 23 de juny, un error en la identificació de la parcel·la. L’Ajuntament va corregir aqueixa fallada en un ple extraordinari celebrat el 19 de juliol. “La revisió de l’expedient ens demostra la paralització d’aquest procés durant dos anys, així com la desídia del Govern d’Antonio Francés, que és incapaç d’exigir rapidesa per a millorar les infraestructures i els serveis dels alcoians”, apunta el regidor del PP.

Cantó subratlla que l’enorme retard que acumula aquest projecte ha obligat a la Generalitat a habilitar una nau provisional en la zona de la Beniata. “Un projecte que, segons l’alcalde, anava a estar llest en 2019 segueix en l’aire en 2021: tràmits per tancar abans de dissenyar el parc i començar les obres i fent necessari l’ús d’instal·lacions provisionals. Així gestiona Antonio Francés: grans anuncis que després no es compleixen”, conclou el regidor del PP.