El grup municipal socialista a l’Ajuntament d’Alcoi lamenta que el Partit Popular perdera l’oportunitat en el prec presentat en l’últim ple de defensar als artesans festers davant els incompliments i la falta de compromís del president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón.

Tal com va recordar en eixa sessió plenària la regidora de Festes, Carol Ortiz, Mazón es va comprometre en 2020 a aprovar una línia d’ajudes directes al sector d’artesans festers per a 2021, amb l’objectiu d’ajudar-los a pal·liar les greus conseqüències econòmiques provocades per la suspensió de les diferents festes patronals, a causa del coronavirus.

«Hui dia, tant el govern valencià com l’Ajuntament d’Alcoi han mostrat el seu suport al sector, mentre que el president de la Diputació d’Alacant, el senyor Carlos Mazón, és l’únic que no ha fet res de res. És immoral prometre ajudes econòmiques i després no complir amb el promés», va manifestar l’edil. «Per això, a més de la convocatòria que tenim prevista llançar al setembre, si la Diputació aprova les seues ajudes, l’Ajuntament les complementarà. I si la Diputació deixa abandonats als nostres artesans, nosaltres traurem una nova convocatòria abans que acabe l’any», va afegir.

Els socialistes exigeixen al PP d’Alcoi que abandone la seua actitud «submisa i covarda», diuen, i creen que el portaveu popular, Quique Ruiz, «ha demostrat que no estima la Festa, sinó que intenta sobreviure en el PP abans d’ajudar als artesans», ja que sembla incapaç d’exigir-li a Carlos Mazón que complisca amb les seues promeses.

«Nosaltres sí que som conscients de la greu situació que travessa el sector. Per això, des que prenem la difícil però necessària decisió de suspendre les festes en honor a Sant Jordi, hem treballat conjuntament per a obtindre el màxim suport al sector», va remarcar Ortiz, qui va detallar les accions dutes a terme des del Govern municipal.

Entre elles, va destacar l’impuls i suport a la creació de AMICA, l’Associació d’Artesans de Moros i Cristians d’Alcoi; l’impuls i suport a la federació d’Artesans; o l’aprovació d’ajudes directes al sector en 2020; així com la sol·licitud a la Generalitat Valenciana d’una línia específica d’ajudes al sector, que ja ha sigut aprovada i que està a punt de resoldre’s, amb ajudes de fins a 7.000 euros a cada artesà.

També va explicar com l’Ajuntament ha inclòs als artesans en la pròxima convocatòria d’ajudes que s’aprovarà al setembre i va assegurar que s’estan estudiant amb AMICA projectes que no es van poder materialitzar a causa de la Covid. «A més, continuarem exigint a la Diputació la convocatòria d’ajudes i provocant reunions del sector amb responsables de la Diputació perquè complisquen amb el seu compromís d’ajuda», va indicar Carol Ortiz.

El PSOE lamenta a més “com d’equivocat està el PP d’Alcoi en exigir responsabilitats als qui ja han complit, mentre s’obliden de reclamar a qui encara no ha fet res del que va prometre”.