El Partit Popular tem que el Pla Industrial 2020-2023, aprovat pel Govern municipal, del PSOE, se salde amb un fracàs tal com asseveren va succeir amb el dissenyat per al període 2011-2015. La regidora Lirios García qüestiona que el nou pla recupere bona part de les accions no executades en l’anterior i critica l’eliminació de l’eix de Foment de la Innovació, sí que previst en el pla 2011-2015. Segons el parer de García, el pla és un pegat per a tapar 10 anys d’abandó de la indústria per part del govern d’Antonio Francés.

“Qui va deixar per fer la major part de les accions del pla 2011-2015 no té credibilitat per a oferir una proposta seriosa de desenvolupament industrial“, afirma la regidora del PP. Segons assenyala, bona part de les 28 accions de les quals consta el Pla Industrial 2020-2023 s’arrosseguen de l’anterior pla, per la qual cosa haurien d’estar fetes des de 2015. Com a exemples, cita l’elaboració d’un mapa d’empreses, indústries i comerços, la creació d’un parc tecnològic o l’oficina pel canvi estratègic.

García adverteix que el Govern de Francés va aplicar menys de la meitat de les iniciatives recollides en el pla 2011-2015. De fet el PSOE s’ha negat tant en comissió informativa com en ple a oferir dades sobre el nivell d’execució. “Va ser anunciat a so de bombo i platerets, com sol fer el PSOE, però després el va guardar en un calaix”, explica la regidora.

Al seu judici, és especialment preocupant l’eliminació de l’eix de Foment a la Innovació, que sí que estava recollit en el pla 2011-2015. “L’única mesura que en aquest àrea és reconvertir un dels grans incompliments del pla anterior, la creació d’un institut de la innovació, en la creació d’una agència de la innovació”, alerta García.

“Els plans són plans, però el que realment importa són els resultats. Per descomptat l’haver estat més de 10 anys com a alcalde i no haver sigut capaç de construir un sol metre de sòl industrial és lamentable mentre en el mateix període la ciutat ha perdut el 17% de les seues indústries. La història descriurà el govern d’Antonio Francés com una etapa molt trista de la història d’Alcoi”, conclou la regidora.