La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat sol·licitar a la Diputació d’Alacant els 75.840 euros assignats al consistori dins del programa TEN 2021, llançat per l’ens provincial per a ajudar a autònoms, pimes i micropimes del sector turístic a superar l’impacte econòmic de la Covid-19.

En concret, els hotels de més de 100 places de la localitat podran optar a una ajuda de fins a 10.000 euros; els hotels de menys d’un centenar de places podran aconseguir fins a 4.000 euros de subvenció; els allotjaments rurals i empreses de lloguer turístic fins a 2.500 euros; i les agències de viatges i guies turístics podran aconseguir ajudes de fins a 1.500 euros.

Segons subratlla la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi, Lorena Zamorano, “el sector turístic d’Alcoi ha fet un important esforç per a suportar les dures conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària. Des del consistori, volem contribuir a la seua recuperació i considerem que aquestes ajudes poden ajudar a pal·liar aqueixos efectes negatius i donar un impuls a eixa millora “.

Les bases per a optar a aquestes subvencions estan tramitant-se actualment i el consistori confia que estiguen llestes perquè les empreses puguen presentar les seues sol·licituds el mes vinent de setembre.

La Diputació d’Alacant va aprovar en el ple extraordinari celebrat el passat 21 de maig i amb el suport de tots els grups polítics la modificació de crèdit per a destinar un total de sis milions d’euros a aquestes ajudes, que van destinades a autònoms, pimes i micropimes del sector turístic per a superar l’impacte econòmic del Covid-19.

La quantia percebuda per cada localitat ve determinada pel nombre d’habitants i el reconeixement de la condició de municipi turístic. En el cas d’Alcoi, l’ajuda concedida ascendeix a 75.840 euros.