El Ministeri de Política Territorial ha concedit a l’Ajuntament d’Alcoi una subvenció de 165,255 euros per a ajudar a sufragar diverses reparacions efectuades a la ciutat per a revertir els efectes del temporal ‘Gloria’, que va tindre lloc entre el 19 i el 21 de gener de 2020.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, destaca “el compromís del Govern central amb aquestes ajudes, que venen a compensar l’esforç realitzat per l’Ajuntament d’Alcoi per a recuperar la normalitat i reparar amb la major rapidesa possible els danys provocats per aquest violent i excepcional episodi meteorològic”.

En concret, el Govern central ha assignat una subvenció de 34.547,36 euros a les obres per a retirar part d’un mur perimetral de la Fàbrica Escaló que va caure sobre el llit del Riu Serpis, així com per a executar un nou mur de contenció de terres en aquest punt.

D’altra banda, la reparació d’un dels trams del cunetó del polígon Santiago Payá, el que es troba a esquena del Carrer Filá Benimerins, entre els números 29 i 33, ha rebut una ajuda de 110.787,64 euros, un 48,81% de les obres, valorades en 226.959,79 euros.