El Partit Popular lamenta el que considera “fracàs” del sistema de càrrega i descàrrega instal·lat en diferents trams del carrer de Santa Rosa. El Govern municipal, del PSOE, ha descartat implantar aquest model en altres zones de la ciutat. El resultat, com resumeix el regidor del PP Kiko Cantó, “és la pèrdua d’una inversió que hauria d’haver anat al suport del comerç”. “És molt poc intel·ligent tirar els diners dels alcoians fent proves”, afirma.
El sistema de detecció d’ús en les zones de càrrega i descàrrega de Santa Rosa es va emportar bona part dels 50.000 euros destinats en 2018 per a desenvolupar el Pla d’Acció Comercial. A través de sensors, els pilots s’encenen en llum verda o roja segons la plaça estiga lliure o ocupada. Tres anys després, el sistema queda descartat. Cantó explica que, segons el Govern, el sistema és molt delicat i produeix errors.

“Així és el model de Smart City del PSOE: malgastar fons públics en projectes que no sap si funcionen”, exposa el regidor del PP, que es mostra molt crític amb el Govern: “Des del Partit Popular ja indicarem en el seu moment que s’estudiaren exemples d’altres poblacions. Però sembla que nosaltres hem de ser sempre un laboratori de proves”.

Cantó informa que, després de descarar el projecte “intel·ligent” de Santa Rosa, el PSOE aposta pel model de control de càrrega i descàrrega a través de cambres, ja aplicat en Entenza. El regidor retrau al Govern que “des de gener de 2021, més de 20.000 rotacions en càrrega i descàrrega han superat els 20 minuts i d’aquestes més de 7.000 han superat l’hora, però no s’ha iniciat cap expedients sancionador”.

Cantó es pregunta “per què no s’ha posat cap multa si tan fiable és el sistema”. El regidor recalca que la zona de càrrega i descàrrega ha d’estar lliure per a complir la seua funció i servir a les empreses de distribució que treballen en la zona. “Les empreses necessiten aqueix espai per a fer les seues tasques de càrrega i descàrrega i no podem consentir que no puguen realitzar-lo amb normalitat perquè vehicles no autoritzats ocupen les places o superen el temps màxim permés”.