Davant la previsió de l’episodi d’altes temperatures que podria afectar la ciutat durant els pròxims dies, l’Ajuntament d’Alcoi ha pres una sèrie de mesures addicionals per a reforçar els protocols que cada estiu es preparen de manera conjunta entre els diferents departaments municipals i en coordinació amb la Conselleria de Sanitat.

El consistori recorda les recomanacions habituals davant una onada de calor, com hidratar-se de manera constant i abundant, evitar eixir al carrer en les hores de més calor (especialment les persones majors i els xiquets) i en cas de fer-ho, buscar les zones d’ombra als parcs i zones verdes. També s’ha d’emportar roba folgada, lleugera i còmoda i utilitzar sempre la protecció solar adequada.

A més, el Govern municipal ha acordat que entre el dijous, 12 d’agost i el dissabte, 14 d’agost el transport en les línies d’autobús municipal siga gratuït. El cap de setmana, concretament dissabte de matí, romandran oberts diferents espais municipals com l’IVAM CADA Alcoi, la Llotja de Sant Jordi i l’antiga capella d’El Camí, 40 perquè qualsevol persona puga accedir a ells a refrescar-se o descansar.
D’altra banda, s’ha ordenat que durant les hores centrals del dia pareixen els diferents treballs municipals a l’aire lliure que s’estiguen duent a terme i des del consistori es recomana a les empreses privades que prenguen la mateixa mesura per a evitar colps de calor entre la seua plantilla.
A tot això se sumarà un seguiment especial de les persones majors i d’aquelles amb patologies diagnosticades.
El vicealcalde, Jordi Martínez, confia que aquestes mesures, al costat dels protocols adoptats des dels diferents departaments, contribuïsquen a combatre de la millor manera possible aquesta onada de calor i recorda que “el millor és seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i evitar exposar-se a les altes temperatures”.