El Partit Popular d’Alcoi lamenta les “conseqüències milionàries” dels sis anys durant què el PSOE d’Alcoi va mantindre caducat el contracte de recollida de residus, entre 2012 i 2018. En aqueix període l’Ajuntament va pagar preus desfasats i ara, segons ha transcendit, una sentència obliga a pagar 2,1 milions a la concessionària del servei, Foment de Construccions i Contractes, en concepte d’actualització de preus.

El portaveu del PP, Enrique Ruiz, sosté que la “desídia” del PSOE “li ix molt cara” als alcoians. “En lloc de renovar ràpidament un contracte clau per a la ciutat, el PSOE el va mantindre caducat durant sis anys, pagant per un servei que estava obsolet i que provocava moltes queixes dels veïns”, assenyala l’edil. Ruiz recalca que el retard de sis anys en l’adjudicació del nou servei va fer que els preus no es renovaren i que ara, per un servei desfasat, l’Ajuntament haja de pagar la diferència: 2,1 milions més interessos. “A Alcoi li toca pagar com si el servei anara nou, quan ni molt menys ho era”, matisa.

“Si el PSOE haguera gestionat bé, renovant el contracte quan va caducar, Alcoi haguera tingut un servei modern i eficient a un millor preu, sense haver de fer front ara a nous pagaments milionaris”, manifesta Ruiz.

El regidor apunta que entre 2012 i 2018 l’Ajuntament va pagar més de 15 milions d’euros de manera irregular: amb objeccions d’Intervenció per estar el contracte caducat. “En lloc de gestionar amb rapidesa i eficàcia, van consentir que el contracte estiguera caducat durant quasi dues legislatures malgrat les queixes dels veïns per mal servei”, afirma.

Ruiz lamenta les conseqüències de l’abandó en el qual PSOE manté la ciutat. “Primer van ser sis anys per a renovar el contracte de recollida de fem, ara portem dos anys amb els contractes de l’aigua i de l’autobús prorrogats, pagant per serveis dissenyats fa 20 anys. La ciutat està pagant aquesta manera de funcionar”, exposa el portaveu del PP.