En el BOP del 13 d’agost es va publicar la relació de municipis que han aconseguit finançament de la Diputació d’Alacant per a la programació d’actuacions teatrals diverses. Un total de 64 poblacions han obtingut aquest finançament que en alguns casos com Villena, amb una dinàmica programació cultural, ha aconseguit quasi 19.000 € per a programar teatre, dansa i circ. Malauradament Alcoi no figura en aquesta relació. Tampoc entre les poblacions que s’han presentat i no han obtingut finançament. Per aquest motiu Guanyar Alcoi exigeix explicacions al govern del PSOE d’aquesta absència, sobretot després que fa uns mesos més de 300 persones signaren un manifest en el qual es lamentaven de la programació cultural de la ciutat. Per a la regidora de la plataforma municipalista, Sandra Obiol: “és una mostra més de la indolència de Toni Francés i el seu equip respecte a l’estat de la cultura d’Alcoi. Mentre poblacions grans com Villena o Elx, o pobles més menuts com Ondara o Agres tindran una via més de finançament per a completar la seua programació cultural, a Alcoi haurem d’acontentar-nos amb les pel·lícules de l’any passat.”

Guanyar Alcoi demana que el govern de Toni Francés es “prenga seriosament la política cultural de la ciutat”, ja que, afirmen, “aquesta manca d’activitat cultural d’alt nivell generarà, si no ho ha fet ja, una manca d’interés per part de la ciutadania”. Com acaba assenyalant Obiol: “la cultura és una cosa molt important per a que el PSOE s’ho prenga com un afegitó secundari als seus interessos. Escoltarem amb atenció les explicacions que ens done el govern municipal i esperem que al darrere d’aquesta absència d’Alcoi en aquesta línia de subvencions no responga a les ànsies de poder que Toni Francés té a la Diputació d’Alacant. Els interessos de les alcoianes i alcoians no poden estar sotmesos a la picabaralla de Francés amb Mazón.”