El Partit Popular d’Alcoi reivindica el potencial turístic de les pintures rupestres de la Sarga, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. El principal partit en l’oposició reclama al Govern local, del PSOE, que agilite les inversions pendents des de 2016 per a condicionar la zona com a punt d’atracció de turisme cultural i natural. El principal projecte és la creació d’un centre d’interpretació, proposat pel PP en 2016.

El pla director, redactat en 2020, detalla actuacions a realitzar en la zona per valor de 1,9 milions d’euros. La conversió del Mas de la Cova en Centre d’Interpretació és la intervenció més costosa, amb 1,2 milions. “És una inversió notable que requereix d’una planificació pressupostària i de suport econòmic d’altres administracions perquè no acabe oblidat en un calaix, com sol fer el PSOE”, assenyala el portaveu del PP, Quique Ruiz.

Al regidor el preocupa que des de 2016 seguisquen parades les intervencions en la zona. En cinc anys, l’Ajuntament s’ha limitat a adquirir els terrenys. Va ser en 2019 per un valor de 260.000 euros. “Si per a comprar el sòl han tardat cinc anys, no volem ni pensar què poden tardar a executar realment aquest projecte”, manifesta Ruiz, qui confia que el PSOE complisca el seu compromís i contracte enguany el projecte de creació del centre d’interpretació. “El Govern ja ens ha dit que l’execució d’obres atendrà la capacitat econòmica de l’Ajuntament, la qual cosa deixa molts dubtes”, manifesta.

Al seu judici, l’Ajuntament ha de buscar el suport d’altres administracions. Ruiz ofereix el seu suport al Govern per a defensar els interessos de la ciutat i aconseguir fons per a l’execució del projecte.