Compromís denuncia que les freqüències dels busos han baixat, la qual cosa obliga als usuaris/es romandre fins a trenta minuts al sol esperant el bus. La setmana passada, davant la imminent onada de calor, el govern municipal anunciava que els busos serien gratuïts per tal de combatre l’onada i fer accessible el transport públic a tothom.

Segons Guillem «Com anem a combatre l’onada de calor si la gent ha d’estar trenta minuts al sol amb una calor insuportable? I ni què dir de les parades que no tenen marquesina. Com anem a fomentar l’ús del transport públic si les freqüències són escasses i moltes d’elles obsoletes? Des de Compromís ho tenim clar, el contracte del bus està obsolet i dóna un servei que no s’adequa a les necessitats actuals dels alcoians/es».

El partit valencianista ja va proposar una revisió del contracte on els busos foren sempre debades, s’augmentaren les freqüències, es modificaren línies, per tal de permetre arribar als llocs de treball, i sobretot, que el servei es donés amb busos elèctrics i menuts, per tal de tindre cura del medi i reduir l’impacte sobre el paviment.

«Anunciar que els busos seran gratuïts durant l’onada de calor, i al mateix temps reduir les freqüències, obligant a la gent a romandre al sol, és una bomba de fum, que no soluciona els problemes reals de la gent, una vegada més ens trobem davant una política de titulars buits i sense contingut» afirma la regidora de Compromís.