El Partit Popular d’Alcoi denuncia que el Govern local, del PSOE, ha deixat perdre la meitat de la subvenció concedida per la Generalitat per a oferir un habitatge digne a persones afectades per la crisi del Covid. La Conselleria d’Habitatge va concedir a l’Ajuntament una subvenció de 59.542,45 euros, dels quals només ha utilitzat 28.221,21 euros. La regidora Amalia Payá critica que la mala gestió del PSOE reste fons per a solucionar els problemes d’habitatge dels col·lectius més desfavorits.

La subvenció atorgada per la conselleria en ple estat d’alarma tenia com a objectiu facilitar una solució residencial immediata a les persones víctimes de violència de gènere, que hagueren patit un desnonament del seu habitatge habitual, a les persones sense llar i a les especialment vulnerables afectades directament o indirectament per la Covid 19. Fins al 90% de la subvenció concedida podia destinar-se a ajudes directes per al pagament del lloguer.

Payá lamenta que, malgrat les situacions d’extrema gravetat provocades per la pandèmia, el Govern d’Alcoi haja consentit perdre la meitat de les ajudes. “L’Ajuntament s’ha vist obligat a reintegrar a la Conselleria 28.221,21 euros, el 47,3% del total, per no poder justificar la subvenció a través de la concessió d’ajudes als col·lectius de la nostra ciutat als quals anava destinada”, explica.

La regidora subratlla que “una vegada més el govern d’Antonio Francés ha demostrat la seua incapacitat de gestió en deixar sense gastar recursos extraordinaris i específics per a les persones que s’han quedat sense llar o en risc de quedar-se sense el; precisament els que han patit les pitjors conseqüències de la situació econòmica provocada per la crisi sanitària de la Covid 19”, lamenta la regidora.

“Ens consta la necessitat d’habitatge social a Alcoi, 99 sol·licituds des de l’inici de la pandèmia fins a 31 de desembre de 2020, per això no s’entén que el Govern Municipal no aprofite al màxim les ajudes que rep per a destinar-les a facilitar habitatge als col·lectius més desfavorits”, conclou la regidora.