L’oposició al complet a l’Ajuntament d’Alcoi s’ha unit per a sol·licitar la compareixença del regidor delegat en Transició Ecològica, Jordi Silvestre, i poder obtindre explicacions del pagament extraordinari de 2,1 milions d’euros més interessos a Foment de Construccions i Contractes. La proposta serà plantejada en el ple del pròxim divendres.

L’objectiu de la compareixença és que el regidor responsable de l’àrea explique els detalls de la sentència que condemna a l’Ajuntament d’Alcoi al pagament de 2,1 milions, més els interessos ocasionats, a la mercantil encarregada del servei municipal de recollida dels residus sòlids urbans i els serveis de la neteja viària d’Alcoi.

La sentència 367_2021, recurs Contenciós Administratiu ordinari 124/19 del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 d’Alacant obliga a pagar aqueixes quantitats per no haver revisat els preus del contracte durant el període que va estar caducat.

El portaveu del Partit Popular Quique Ruiz lamenta que ens trobem “davant un altre problema per a l’Ajuntament degut a la mala gestió del govern socialista. El fet de traure el contracte dins del termini i en la forma escaient hauria possibilitat tindre un contracte adequat amb anterioritat mitjançant un procés de concurrència competitiva. Al no haver fet els deures quan tocava, ara hem de realitzar un pagament extraordinari de més de 2 milions d’euros”.

Ruiz alerta que el pagament extraordinari d’una quantitat tan elevada suposa un problema per a les arques municipals que derivarà en la paralització d’actuacions previstes en el pressupost.