Segons afirma Cristian Santiago, portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi, «l’objectiu principal d’aquesta proposta és ajudar a reduir la bretxa digital que encara existeix a dia de hui, evitar el risc d’exclusió social entre els col·lectius que no tenen un fàcil accés a les noves tecnologies o que no tenen cap coneixement al respecte i, per tant, continuar apropant l’administració pública a la gent per fer-la el més accessible possible».

Després d’any i mig des de que vam començar a patir una de les situacions més complicades de les últimes dècades, una pandèmia mundial que va de la mà de restriccions i mesures de seguretat per tal d’evitar nous contagis, cada vegada és més habitual l’ús de les noves tecnologies en el dia a dia.

Tasques que poden parèixer senzilles, com sol·licitar una cita per internet, realitzar qualsevol tràmit administratiu o poder consultar els moviments bancaris, són barreres insalvables per a determinats sectors de la població.

El perill d’incrementar l’exclusió social entre les persones que no tenen accés a les TICs (Tecnologies de la informació i la comunicació), bé perquè siguen persones amb baixos recursos econòmics, persones majors, o simplement persones sense cap tipus de coneixement previ sobre aquests recursos tecnològics, continua augmentat.

Ara més que mai, conclou el portaveu de la formació morada «és l’hora de facilitar, des de l’administració pública, les noves tecnologies digitals a qui fins ara no ha tingut l’oportunitat. De fer-les accessibles a tothom perquè cap persona quede aïllada en la societat actual. En definitiva, una societat que té el privilegi de tindre al seu abast recursos magnífics per a reafermar-nos com a comunitat té l’obligació de treballar per societats cada vegada més inclusives des de tots els àmbits possibles, evidentment, també des del tecnològic. No hi ha excuses».