El pròxim 6 de setembre començaran les obres de reparació de voreres i baranes, substitució de la junta de dilatació i reparació puntual del paviment del pont “Francisco Aura”, que uneix els barris de Viaducte i Zona Nord a Alcoi.

Després que els tècnics de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat realitzaren un estudi geotècnic de la zona, analitzant l’assentament dels pilars, les característiques del terreny sobre el qual està construïda la infraestructura i les aportacions d’aigües pluvials de l’entorn, han determinat que el pont presenta deficiències estructurals que han de ser corregides.

Les obres que ara es duran a terme són el primer pas per a esmenar eixe problema, ja que una vegada realitzades s’establirà un termini per a comprovar el grau d’assentament del pont i això determinarà quines mesures es prenen en la segona fase.

El regidor d’Urbanisme i vicealcalde d’Alcoi, Jordi Martínez, recorda que el pont Viaducte-Zona Nord, inaugurat en 2014, va ser construït durant el mandat del PP en la Generalitat i forma part de les obres del “Pla Confiança” promogut per l’ex president Francisco Camps. En aquest sentit, Martínez, agraeix “el compromís i l’esforç de la Conselleria en assumir l’esmena dels defectes d’aquestes obres, a pesar que ja s’han superat els terminis de garantia que es donen en totes les obres públiques”.

Els treballs que començaran el pròxim 6 de setembre es duran a terme en dues parts. La primera (que inclou la reparació de les voreres, baranes o l’execució de la cuneta de formigó) durarà aproximadament tres setmanes i es realitzarà donant pas alternatiu en El Viaducte. Per al canvi de la junta de dilatació i reparació puntual del paviment, es necessitarà realitzar el tall total del pont durant tres dies.