El PSOE d’Alcoi només ha executat al mig any el 3% de les inversions recollides en el pressupost de 2021. Així queda de manifest en l’informe d’execució pressupostària del segon trimestre, un document que ha revelat el Partit Popular. El principal partit en l’oposició afirma que el nivell d’inversió “és tan baix que alarma”. Per aqueix motiu la regidora Amalia Payá demana al PSOE “que treballe d’una vegada per sempre i comence a tirar avant inversions, algunes de les quals estan pendents des de 2013”. El primer pas, segons el parer de Payá, hauria de ser valorar el relleu de l’actual regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó.

En la primera meitat de l’any, el PSOE ha destinat a inversions 1.006.525,38 euros, el 3,31% dels 30,3 milions pressupostats després d’incorporar els romanents d’anys anteriors. Segueixen pendents desenes de projectes que el PSOE ve anunciat des de 2013. És el cas de la rehabilitació dels xalets de la Font Roja, la passarel·la sota el pont de Cervantes, la construcció d’habitatges en el Centre o la recuperació del Molinar.
Les xifres d’execució del primer semestre auguren un balanç a final d’any pitjor encara que el de 2020. En l’anterior exercici el PSOE només va executar el 21% de les inversions previstes en el pressupost: dels 25,3 milions pressupostats, el Govern socialista d’Antonio Francés només va utilitzar 5,3.

“La baixa execució del pressupost demostra que el PSOE d’Antonio Francés no està per la gestió. La baixíssima inversió reflecteix una manera de governar basada a anunciar projectes que no s’executen i acaben sent lletra morta”, afirma Payá. La despesa general de l’Ajuntament en la primera meitat de l’any ha sigut a penes del 28% del pressupost. Els ingressos estan en un 22% del que es preveu.
Payá adverteix, a més, dels escassos ingressos realitzats per la Generalitat a l’Ajuntament: només el 15,46% del pressupostat. L’administració valenciana a penes ha pagat 623.618 euros dels més de 4 milions pressupostats.

La regidora atribueix la baixa execució del pressupost a les “mancances” de la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó. Amb un increment de l’en el 51% dèficit durant 2020, el deute municipal a l’alça amb un augment del 4% en només un any, el PP sosté que és moment que Francés comence a valorar si val la pena mantindre a Vanessa Moltó com a regidora d’Hisenda. “A les evidents mancances que demostra per a portar una àrea tan important com la d’Hisenda se suma el fet que la regidora residisca a València, la qual cosa fa difícil que puga conéixer les necessitats reals d’Alcoi”, afirma Payá.