El rector de la UPV, José E. Capilla, està “convençut” que “el Campus d’Alcoi és el millor aliat del territori”. Ha anunciat que establiran sinergies “al costat d’actors públics i privats” de l’entorn.

Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, indica que “l’ajuntament ha volgut que, amb aquesta càtedra, el Campus lidere al costat del consistori tots els reptes de transformació tant de les empreses com de la societat en el seu conjunt”.

Per part seua, Antonio Francés, alcalde d’Alcoi, ha detallat que durant la jornada havien parlat amb la UPV de “projectes de futur com aquesta càtedra, que serà la tercera que tenim amb aquest Campus, la de Ciutat del Coneixement, la Càtedra Smart city i ara aquesta d’indústria digital, conscients de l’importantíssim repte que té el nostre teixit empresarial i especialment l’industrial com a ciutat i comarca industrial que som per a poder guanyar en competitivitat, per a poder fer front a aqueixa millora competitiva per la qual hem d’apostar amb la nostra indústria”.

Les càtedres d’empresa són la forma més adequada de formalitzar una col·laboració qualificada, àmplia i duradora entre la Universitat i les empreses per a potenciar les relacions de la Universitat amb l’entorn.

Aquesta càtedra naix, entre altres aspectes, per a col·laborar en màsters i altres activitats, beques de col·laboració, premis a projectes fi de carrera, treballs i concursos d’idees, fomentar pràctiques en empresa, visites a empreses, promoció d’esdeveniments científics, tècnics i artístics, estudis de temes ambientals i de sostenibilitat, etc.

Un altre dels objectius és conscienciar de les necessitats de digitalitzar les empreses, sobretot, fomentar la digitalització de l’administració, pimes i promoure les competències digitals dels ciutadans. La càtedra també té com a objectiu formar als estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV en màrqueting digital o ciberseguretat.

La Càtedra d’Indústria Digital ajudarà a impulsar la creació de sinergies entre el Campus d’Alcoi, l’Ajuntament d’Alcoi i les empreses tractores de base tecnològica per a potenciar la seu de Districte Digital del futur parc tecnològic de Rodes.