L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i la regidora de Polítiques Inclusives, Igualtat i Infància i Adolescència, Aranza de Gràcia, van rebre aquest dimarts a la Casa Consistorial a l’alcoiana Sor Elisa Verdú, impulsora i directora de l’hospital Carmelo de Moçambic, en el qual treballa des de fa 40 anys. Aquest centre sanitari, situat a la ciutat de Chokwe, a la província de Gaza, és un referent internacional en la investigació i atenció de malalts de Tuberculosis i Sida, on s’atén més de 10.000 persones.
Sor Elisa Verdú, que es troba actualment a Espanya i està passant uns dies a la seua ciutat natal per a visitar a la seua família, va estar acompanyada en la trobada per la seua germana, així com per Antonio Pastor i Elena Llopis, membres de l’associació alcoiana Kanimambo, que dona suport als projectes que aquesta missionera de les Filles de la Caritat desenvolupa al país africà.
Entre ells destaquen l’alfabetització, escolarització i alimentació de xiquets, la protecció de les dones enfront de les desigualtats o la garantia d’habitatges en condicions. També duen a terme programes d’apadrinament de xiquets malalts de SIDA per a assegurar no únicament el seu tractament, sinó també la seua escolarització i la seua correcta alimentació.
Precisament, durant la trobada, Verdú va traslladar de primera mà el treball que desenvolupa el seu hospital i les dificultats a les quals quotidianament s’enfronten, que s’han vist agreujades per la crisi sanitària del Coronavirus. L’Ajuntament d’Alcoi, que col·labora amb Kanimambo a través de les subvencions anuals destinades a cooperació internacional, va subratllar el seu compromís amb aquest projecte i es va comprometre a reafirmar-lo. Segons l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, «la tasca i l’entrega de Sor Elisa Verdú ens omplin d’orgull i són una mostra del caràcter solidari dels alcoians i alcoianes. Sempre hem estat i estarem fent costat a Sor Elisa, col·laborant en la mesura que siga possible», va indicar l’alcalde.
En aquest sentit, a part de garantir la continuïtat de les subvencions, el consistori treballarà per a ajudar a l’associació Kanimambo en labors de difusió, amb l’objectiu de donar a conéixer el treball que Sor Elisa Verdú i el seu equip desenvolupen a Moçambic i facilitar la col·laboració amb aquesta entitat i amb aquest projecte alcoià.