València, dimecres 8 de setembre de 2021. Ciutadans (Cs) ha proposat l’elaboració d’un reglament que prevalga l’elecció de les places sanitàries de difícil cobertura per a lluitar contra la falta de personal de molts centres i hospitals. El portaveu de Sanitat del grup parlamentari de Ciutadans en Les Corts valencianes, Fernando Llopis, ha explicat que hi ha alguns departaments, com és el cas de l’Hospital d’Alcoi, que té moltes places que no són cobertes, per la qual cosa ha advocat per aprovar una sèrie d’incentius perquè els metges i especialistes trien aquests destins.

La proposta de Ciutadans passa per elaborar un llistat oficial d’aquestes places, augmentar les possibilitats de teletreball quan siga possible i flexibilitzar les jornades d’aquests professionals amb l’objectiu d’abordar la conciliació laboral i familiar i atraure als joves a entorns rurals. La Proposició No de Llei (PNL) també defensa la necessitat que aquestes places tinguen major consideració percentual en les places d’estabilització del personal sanitari.

Després de reunir-se al costat de la síndica de Cs, Ruth Merino, i la portaveu del partit a l’Ajuntament d’Alcoi, Rosa García, amb el delegat del sindicat mèdic en l’àrea d’Alcoi i el portaveu de les protestes que s’estan realitzant, Llopis ha lamentat que “la gestió del Consell del Botànic condemna a molts valencians a rebre una atenció sanitària de segona, tercera o quarta divisió, en funció d’on residisquen”.

Respecte a la situació del departament de salut d’Alcoi, el diputat de la formació taronja ha denunciat “la falta de personal apressant” especialment en serveis com a “urgències o anestesistes”, la qual cosa està provocant “un alentiment en els quiròfans o en programes de detecció del càncer”. En aquesta línia, ha criticat que “hi ha retards d’un any en la detecció del càncer colorectal” i que “els plans de xoc de trasllat de pacients a altres hospitals són totalment insuficients”.