El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alcoi, Enrique Ruiz, insta en l’inici del curs escolar 2021/2022 al Govern local, del PSOE, a desbloquejar el pla Edificant, el programa de millora de col·legis i instituts finançat per la Generalitat. L’execució d’aqueix pla no arriba ni al 10%. Ruiz lamenta especialment que el nou curs comence sense dates per a les obres de renovació de l’institut Andreu Sempere.
El regidor del PP destaca el suspens del Govern en l’execució del pla Edificant, dotat de 13,5 milions d’euros. D’aqueixa quantitat, l’Ajuntament a penes ha utilitzat un milió d’euros des de 2017, la qual cosa representa el 7,6% de l’import total. “Mentre professors i alumnes ens donen un exemple de superació cada dia des que va esclatar la pandèmia, l’Ajuntament falla a l’hora de dotar-los de les infraestructures adequades”, afirma.
En l’inici del curs, en el qual han tornat a les aules 11.038 alumnes, Ruiz recalca que els grans projectes del pla Edificant estan paralitzats. El més significatiu és l’institut Andreu Sempere, valorat en 3,7 milions d’euros. El projecte, aprovat al desembre, encara no ha eixit a concurs. El curs comença sense tindre data d’inici d’obres. El projecte aprovat, a més, no inclou l’ampliació del centre, per la qual cosa serà necessari una segona fase.
Al fort retard que pateix la reforma de l’institut Andreu Sempere s’afig el bloqueig dels projectes previstos en els instituts Cotes Baixes i Pare Vitòria. En tots dos casos, ni tan sols han sigut autoritzats per la Generalitat. De l’habitació gran projecte, la construcció de la nova escola infantil del Partidor, no hi ha més que l’anunci inicial.