En unes recents valoracions sobre el pressupost municipal de 2021, el Partit Popular d’Alcoi al·ludeix al baix nivell d’execució de les inversions i per a això es basa en la rendició de comptes que recull el funcionament dels dos últims trimestres.

Segons explica la regidora Vanessa Moltó, «pel que sembla, la ‘popular’ Amalia Payá desconeix que l’execució del pressupost es mesura en la liquidació i no en les relacions provisionals trimestrals. Aquestes recullen, principalment, les variacions de despesa i ingrés corrents, atés que les inversions sense finançament no es poden executar. És el cas, per exemple, d’inversions que depenen d’ajudes de diferents Administracions o del finançament a través de préstecs, finançament que ha anat aconseguint-se en els últims mesos».

En aquest sentit, Moltó assenyala que l’execució trimestral del segon trimestre ve a ser similar a les d’altres anys en què s’han tancat pressupostos amb estats d’execució d’al voltant del 90%, tant en despeses com ingressos. A més, en l’última liquidació es van executar més de cinc milions d’euros d’un pressupost que recollia 5,3 milions en les inversions.

Així, tal com assenyala l’edil, «tanquem el passat pressupost amb una execució d’al voltant del 90% i també tancarem aquest amb els mateixos nivells. És la realitat que demostren les execucions trimestrals oferides i que reflecteixen dades similars als dels últims anys».

Segons subratlla Vanessa Moltó, «això demostra el preocupant desconeixement del PP i la seua necessitat d’encoratjar la crispació constant amb l’únic objectiu d’ocultar les seues mancances. Els ‘populars’ adopten una actitud de bloqueig davant l’arribada de fons a la nostra ciutat, malgrat les necessitats dels diferents col·lectius i diuen NO a l’arribada de subvencions, NO als pressupostos, NO al fet que es faça Rodes, encara que siga una empresa alcoiana l’adjudicatària… En definitiva, NO al fet que Alcoi prospere».

L’edil afegeix que, una vegada més i lluny de voler ajudar a resoldre els problemes d’aquesta ciutat, «el PP insisteix en la seua actitud de crítica desinformada i bloqueig dels interessos de la ciutat».

Recorda, per exemple, que el PP va votar en contra de l’aprovació de comptes general, un document tècnic i que és necessari remetre al Ministeri com a requisit perquè l’ajuntament puga optar a diferents ajudes i subvencions. «Això és especialment greu, sobretot en un any amb les complicacions derivades de la crisi de la Covid-19, que han afectat molts sectors de la nostra ciutat. A més, en un exercici en el qual hi ha subvencions tan importants com els Fons de Recuperació, entre altres, que suposaran l’arribada d’importants quanties a la nostra ciutat».

També subratlla que els ‘populars’ van votar en contra dels Pressupostos 2021, malgrat tractar-se d’uns pressupostos expansius, amb partides destinades a rescatar els diferents sectors afectats per la crisi sanitària. «O podem recordar el seu recent vot en contra de l’execució del projecte de la poma de Rodes per una empresa alcoiana, una execució que provocarà la creació de gran quantitat de llocs de treball i un projecte que suposarà un revulsiu en la reactivació econòmica de la ciutat», conclou l’edil.