Després de la primera edició del Programa per a la Millora de la Condició Física Post Covid-19, el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre i el Departament de Sanitat d’Alcoi van iniciar la segona edició el dia 7 de setembre de 2021.
En aquesta nova edició, es treballarà amb un protocol similar a l’anterior, però amb algunes xicotetes modificacions com la valoració de nivells de força dels pacients durant l’evolució del programa de manera indirecta i les activitats en la piscina d’aprenentatge des de la primera setmana i no al final del programa com anteriorment, a més dels valors ja mesurats en l’edició anterior com la capacitat física mitjançant test de camp, la saturació d’oxigen, el pes, la massa muscular, el greix corporal i l’IMC.
Les sessions es realitzaran en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre els dimarts, dijous i divendres en horari de 10.30 a 12.30 hores, durant 8 setmanes o 24 sessions i finalitzant el programa el dia 29 d’octubre.
Durant les dues primeres setmanes, es farà un treball específic de fisioteràpia respiratòria per part de la fisioterapeuta de la instal·lació, Carla Lloret i un treball cardiovascular per part dels tècnics del Complex Esportiu, Saúl Bernabeu i Javier Aura. A partir de la tercera setmana s’introduirà el treball de força global i funcional, el treball anaeròbic especifique i es continuaren amb les pautes respiratòries apreses en les dues primeres setmanes. També es pautarà un treball a casa amb auto càrregues i elàstics, que els usuaris del programa realitzaran sota les instruccions dels tècnics i els vídeos explicatius.
Tot aquest treball que serà prescrit i mesurat pels tècnics abans esmentats i tindrà unes valoracions pre i post, a més de 3 sessions de control durant el programa que seran realitzades per la tècnica d’activitat física i nutricionista de la instal·lació Andrea Ferrándiz. Aquests mesuraments serviran als tècnics i responsables de l’àrea de salut del departament d’Alcoi, per a comprovar l’evolució dels pacients i la seua millora si és que així es donara.
Les dades de la primera edició fan pensar que els resultats seran prometedors en aquesta segona, a causa de l’experiència dels professionals que la imparteixen i a les modificacions realitzades per a aquesta nova edició. Tal com indica l’informe que s’ha adjuntat al departament de sanitat, aquest programa ha produït en general entre les persones participants:
• Augment de la força muscular
• Augment massa muscular
• Saturació parcial d’oxigen dins dels paràmetres de normalitat durant l’exercici
“Sens dubte la millor de les recompenses, és veure l’evolució dels pacients que han passat per les nostres instal·lacions, i millor encara, és sentir de la seua pròpia veu que ha significat participar en el Programa per a la Millora de la Condició Física Post Covid-19 de l’Ajuntament d’Alcoi. Des de l’Ajuntament treballem per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi, tant en l’àmbit sanitari com econòmic, per això també seguirem amb diferents ajudes perquè ningú es quede arrere”, ha ressaltat en regidor d’Esports, Alberto Belda.