El govern municipal va acceptar la proposta i ja compta amb un pressupost per a poder iniciar una prova pilot amb aquest tipus de papereres intel·ligents a la zona de l’inici de la Via Verda i en el Poliesportiu.

La digitalització i l’ús de les noves tecnologies comencen a arribar als carrers de les nostres ciutats per fer-nos la vida més fàcil i més eficient. Elements tan bàsics com una paperera estan transformant-se per a convertir el mobiliari urbà en intel·ligent, sent capaç de multiplicar els seus usos en incorporar últimes tecnologies i de facilitar la vida de la ciutadania.

Les papereres intel·ligents són un nou element autosuficient que s’alimenta d’energia solar, que disposen d’un sistema de GPS integrat i sensors volumètrics d’ompliment. «Això facilita el treball a l’equip de neteja encarregat de la seua recollida, el qual rebrà notificacions diàries i disposaran d’una aplicació mòbil per a veure en temps real l’estat de les papereres. A més, les papereres compten amb un compactador de residus, la qual cosa ofereix una capacitat huit vegades major que la d’una paperera tradicional, emmagatzemant aproximadament 600 litres de residus» destaca el regidor Aarón Ferrándiz sobre aquest tipus de papereres.

Des de la formació morada afirmen que «aquesta mesura, a banda de que ens pot permetre millorar en la gestió que fem dels nostres residus i ser més eficients en criteris mediambientals, també pot ser una proposta que ens ajude a tindre la ciutat en millors condicions i evitar les situacions en que algunes vegades trobem les papereres», continua el regidor.

Des de Podem valoren positivament el compromís per iniciar aquesta prova pilot i esperen «que siga un èxit i que aquestes papereres puguen arribar també a altres punts de la ciutat», conclou el regidor.