La Universitat d’Alacant i la Fundació Mutua Levante han renovat a Alcoi el conveni de col·laboració que mantenen les dues institucions des de la creació del Campus d’Alcoi per a la realització de activitats conjuntes, tant acadèmiques com culturals. L’acord ha sigut ratificat per la rectora, Amparo Navarro, i pel president de la Fundació, Juan Escrig, que s’han mostrat encantats per aquesta col·laboració que els dos esperen continue al llarg dels anys.

La rectora s’ha mostrat molt agraïda per un suport que considera “essencial” perquè “permet que es puga dur a terme una programació cultural d’acord amb la ciutadania alcoiana amb la qual complementar les activitats formatives, acadèmiques i científiques que la UA desenvolupa a la ciutat”.

Una de les novetats del conveni recentment signat és que la Universitat d’Alacant inclourà les exposicions de la Fundació en la programació itinerant de les seus universitàries. En aquest sentit, la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, ha explicat que “la UA cedirà obres del fons artístic per a exposicions de la Fundació i facilitarà l’ús de les sales d’exposicions a les Seus Universitàries per a acollir les exposicions de la Fundació Mutua Levante mentre que, per part seua, la Fundació també facilitarà a la UA l’ús de la sala de la plaça d’Espanya a Alcoi, per a la realització d’activitats”.

A més, el conveni detalla cicles de cinema infantil en valencià (15, 22 i 29 d’octubre) i de cinema en versió original (del 5 de novembre al 3 de desembre), conferències (“El clima a l’Alcoià-Comtat”, el 19 de octubre; “Terratrèmols històrics a la provincia d’Alacant. El cas d’Alcoi”, el 23 de novembre) i presentacions de llibres (Col·lecció L’Ordit, el 27 d’octubre), i també tallers d’ornitologia (24 i 25 de desembre), micologia (12 i 13 de novembre), tècniques per a l’estudi i el seguiment de mamífers (5 i 6 de novembre), les Jornades Ibèriques d’Ecologia del Paisatge (18 i 19 de novembre) i el Congrés Internacional de l’Associació per al Paisatge Ecològic (18 i 19 de novembre).

L’acte de signatura del conveni i presentació de la programació ha comptat, a més, amb les intervencions d’Alberto Belda, regidor de Formació de l’Ajuntament d’Alcoi i Elena Turrión, secretari de la Fundació Mutua Levante. Hi han assistit també la secretària general de la UA, Esther Algarra i el coordinador cultural del Campus d’Alcoi, Tono Belda.

Després de l’acte, els assistents han fet una vista institucional per les instal·lacions de l’edifici de la Fundació situat a la plaça d’Espanya d’Alcoi.