El Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi porta a terme una nova formació dins de l’Escola de Participació. Es tracta d’un curs en eines i recursos per a la participació real del teixit associatiu.
Es tracta d’una formació estructurada en quatre sessions de tres hores, els dies 1, 8, 15, i 22 de setembre de 17:00 a 20:00 hores al Centre Cervantes Jove d’Alcoi.
En la primera sessió van tractar la Participació ciutadana associada, reptes, nous models, la segona, la importància de la participació comunitària: del ‘jo’ al ‘nosaltres’. En la tercera sessió parlaran de les eines per a la participació digital, acabant amb una sessió sobre els pressupostos i processos participatius.
En la primera sessió van participar 12 persones d’un total de 8 entitats: les associacions veïnals de Batoi, Zona Nord, Font Roja, Santa Rosa i Viaducte, així com Avanzar, de Mare a Mare i la Asociación de Personas Sordas de Alcoy y Comarca.
Aquesta iniciativa està portant-se a terme dins del projecte ‘Escola per a la Participació’ on s’estan fent cursos per a les associacions. Es tracta d’una escola d’associacions que tracta de donar resposta al teixit associatiu i que pretén oferir acompanyament, assessorament i recursos i se suma a altres que ja s’han dut a terme com el curs ‘Obligacions documentals i procediments de les associacions’, que es va realitzar el passat mes d’abril.
«Des de la nostra regidoria treballem per dur a terme diferents objectius, destacant el de fomentar la informació i la formació del teixit associatiu d’Alcoi. Per això i a través de l’Escola de Participació volem ajudar a les entitats d’Alcoi a tindre una millor formació en distints àmbits perquè així puguen dur a terme millor la seua activitat», ha indicat la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán.