Sa ha acabat l’estiu i com l’any passat, es va poder gaudir de les piscines municipals i més de la Piscina de l’Preventori, que com sabem els alcoians es va remodelar després de romandre tancada un estiu, pel litigi sorgit entre l’arrendatària i el Patronat Mariola l ‘Assumpció que gestiona tot l’entorn de l’Preventori, propietat de l’Església Catòlica.

Els alcoians i especialment els amants de la natura gaudeixen d’aquestes noves instal·lacions, si és veritat que per mesures sanitàries ja no entra l’aigua natural i s’ha de portar-hi i clorarla. S’ha habilitat un lloc per poder gaudir amb bancs, d’una zona d’oci familiar i de relaxament, a la zona limítrofa de la piscina i pel preu de 2 € que són per cobrir les despeses de personal que atén la zona del Kiosko de begudes i el control
d’entrada, gastos de manteniment, etc.

Aquest estiu i per raons d’aforament, s’ha hagut de llimitar al 50% la seva capacitat -al voltant d’un màxim de 75 persones-. Però la bona Gestió del Patronat, l’Ajuda i bona disposició disposició de l’Ajuntament d’Alcoi i el desig de tantes persones de tornar a gaudir del lloc, han fet aquesta realitat posible i han estat molts els alcoains que han gaudit de la nova piscina.

Però ha quedat una assignatura pendent, la zona del Bar. Un entorn com el Preventori no té un servei de Restauració com altres llocs similars i propers a Alcoi, on es pot tenir unes instal·lacions completes, passar una vetllada d’estiu i també prendre el sol a l’hivern i poder menjar un bon esmorzar o dinar i durant tot l’any. Ara els serveis de la zona del Bar estan abandonats, el Bar tancat, els lavabos públics en una situació
lamentable, i per això el nostre Preventori està incomplet i més amb mancances, un cop superats els obstacles per obrir la piscina.

Cal la implicació de l’Ajuntament, donant suport al Patronat per obrir i acomodar la zona del Bar de l’Preventori i tenir els alcoians un lloc d’Oci durant tot l’any, respectant el medi ambient. Tal com està la situació, es troba infravalorat aquest lloc i és necessari (tenint en compte que ja s’ha fet un esforç econòmic amb l’adequació de la piscina) implicar-se a l’màxim per a la reforma de l’Bar.

En moments de crisi econòmica i pandémica és difícil trobar una persona que tingui recursos per a emprendre la reforma i inversió necessària. Però amb el soport del Patronat Mariola l ‘Assumpció, i la necessària implicació pública, – tot i tenir en compte que no és un terreny municipal- pero com en tantes altres coses que es subvencionen, el Preventori ha de ser un més dels llocs on s’impliqui l’Administració Municipal, amb l’objectiu de poder ser utilitzat en tots els seus serveis necessaris pels Alcoians.

Alcoi, 13 septembre de 2021
Jaume Brotons, membre del Grup No + Precarietat Alcoià-Comtat.