Diumenge que ve 18 de setembre tindrà lloc la Romeria a la Font Roja, que serà molt diferent a anys anteriors. No hi haurà ‘Despertà’, tampoc pujarà la imatge de la Verge dels Lliris.
La Conselleria de Sanitat ha autoritzat la celebració de la Romeria a la Font Roja, tal com vam indicar divendres passat, amb una sèrie de mesures especials a causa de la Covid-19, entre elles s’estableix l’obligatorietat de l’ús de la màscara.

Després de l’anunci de la Generalitat, l’Ajuntament va coordinar als departaments implicats en aquest acte com a Festes, Mobilitat, Obres, Policia i Protecció Civil, entre altres, per a fixar l’actuació a realitzar. A primera hora d’aquest matí, ha tingut lloc una reunió entre la regidora de Festes, Carolina Ortiz, personal tècnic i representants de la Junta Directiva de l’ ‘Archicofradía de la Virgen de los Lirios’ en la qual han acordat finalment com serà la Romeria.

Cal destacar que enguany no hi haurà ‘Despertà’, ni pujarà la imatge de la Verge dels Lliris, per la qual cosa tampoc tindrà la seua recepció. L’únic acte que se celebrarà és la Missa, que tindrà lloc en la plaça de l’Ermita amb l’aforament limitat a les 12 hores.

És important evitar les aglomeracions pel que es recomana que la gent puge de manera escalonada, respectant la distància de seguretat.

Enguany es manté el servei d’autobús des de les 6.30 hores fins a les 18 hores, de manera ininterrompuda cada 20 minuts. L’eixida serà del carrer Sant Tomàs, al costat del Teatre Principal. El preu és de 2 euros. Per a les persones jubilades i menors de 4 anys és gratis.

Igualment és important recordar que està prohibit l’accés amb bicicleta per la seguretat tant dels mateixos ciclistes com de les persones que realitzen la Romeria.

“Aquest és el primer acte multitudinari que tenim a Alcoi des que va arribar la pandèmia, apel·lem a la responsabilitat de tota la ciutadania. Recomanem evitar totes les aglomeracions i que així puguem donar exemple de com celebrar un acte respectant tota la normativa. També vull agrair l’esforç tant de l’’Archicofradía’ com de tot el personal tècnic de l’Ajuntament que han treballat molt perquè aquest acte es puga celebrar de la forma més segura possible”, ha destacat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.