Alcoi acull aquest cap de setmana l’última prova puntuable de la Copa d’Espanya BMX, abreviatura anglesa de Bicycle Motocròs, que és la denominació amb què es coneix el bicicròs. El campionat tindrà lloc dissabte 18 i diumenge 19 de setembre al circuit municipal ubicat en la partida de Trencacaps, circuit finalitzat en març de 2021 i que al mes de maig ja va ser seu de la Copa de la Comunitat Valenciana.

Acollir aquest esdeveniment esportiu comporta per a la nostra ciutat una important afluència de visitants, que contribuiran a aconseguir alts índexs d’ocupació durant el cap de setmana. Alguns establiments hostalers a la ciutat han cobert la pràctica totalitat de places i hi ha unes 22 caravanes confirmades, que han demanat acampar al costat del circuit i que comptaran amb tots els serveis per facilitar la seua estada.
Segons explica el regidor d’Esports, Alberto Belda, el nombre d’inscrits arriba als 230 i això suposa que el total de persones que ens visitaran, comptant participants i familiars, arribe al miler. «La xifra d’inscrits és molt elevada, tenint en compte que es tracta de l’última prova puntuable i que moltes categories ja estan decidides. Malgrat això, s’ha superat el nombre d’inscrits a altres campionats similars, i això es deu a l’atractiu que suposa poder competir en aquest nou circuit, dotat amb tots els elements necessaris per a ser un referent dins d’aquesta modalitat esportiva», apunta Belda.

El nou circuit homologat compta amb 400 metres de longitud i una rampa d’eixida de 5 metres d’altura. Va ser dissenyat de manera conjunta per l’empresa constructora, els tècnics municipals i els mateixos esportistes i membres del Club BMX Alcoi, que aportaren millores al traçat.

A més del campionat BMX, es produeix un altre esdeveniment esportiu aquest cap de setmana de gran importància, com és la celebració de la XI Edició del Trofeu Ciutat d’Alcoi d’Hoquei Patins, que tindrà lloc a les 19.00 hores en el poliesportiu Municipal Francisco Laporta. En la trobada, el P.A.S Alcoi s’enfrontarà al HC Valdagno, equip de la màxima categoria italiana que estarà també allotjat a la nostra ciutat i que dirigeix Diego Mir, un vell conegut de l’afició alcoiana.

ACTIVITAT CULTURAL
L’oferta esportiva es completarà aquest cap de setmana amb altres esdeveniments que suposen un atractiu per als visitants, com ara la representació de Jamás, el musical amb les cançons de Camilo Sesto, que compta amb una elevada reserva per a les sessions de dissabte i diumenge. Aquesta representació coincideix amb el 75 aniversari del cantant i el segon any des de la seua mort. Dins dels homenatges previstos està també la presentació aquest dijous del llibre Mi última Canción d’Elena Gómez de la Puerta.

A banda, poden continuar visitant-se les mostres del cicle expositiu més recent, que inclou Som Artistes en el Centre Ovidi Montllor; De l’Exili a la lluita, en el Centre Cultural Mario Silvestre; Temps d’Art a la Llotja de Sant Jordi; i Territorios de la Utopía, en la Capella de l’antic Asil. A part d’aquestes, poden també visitar-se les exposicions instal·lades en l’IVAM CADA Alcoi que actualment són Cronografías, Escultura Infinita i Vigreyos, Apologia de la Ceràmica.