Les xifres de vacunació d’Alcoi estan per damunt de la mitjana nacional amb almenys una dosi 87,12% del total de la població, mentre que un 78,80% compten amb la pauta completa de vacunació. A escala nacional les xifres estan en un 77,2% de la població amb una dosi de la vacuna i en un 70,9% amb la pauta completa. Aquests són dades de l’1 de setembre, cal ressaltar que durant aquest mes es posarà la segona dosi als joves de 18 a 15 i de 15 a 12 anys, no obstant això encara quedaran algunes persones sense vacunar.

L’Ajuntament d’Alcoi insisteix que aconseguir la immunitat és la taula de salvació per a eixir d’aquesta crisi sanitària i per a això és necessari que la ciutadania es vacune, “Demanem a la ciutadania que encara no s’haja vacunat que ho faça, ja que d’aquesta manera no sols es protegeixen a ells mateixos, també ho fan a totes les persones del seu voltant. La vacuna és important per a protegir-nos i protegir als altres enfront de la COVID-19, no hi ha un altre camí per a eixir de la pandèmia, cap altra fórmula màgica per a acabar amb aquest malson. Les vacunes tornen a ser la millor arma per a acabar amb el virus”, afirma la regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán.

Cal recordar que durant l’últim mes s’han habilitat dies sense cita prèvia per a les persones sense vacunar.

La regidora de Salut Pública recorda que “és important acabar amb les faules que s’han generat sobre les vacunes. Són segures igual que qualsevol altra vacuna que ha arribat a la població i com diuen els experts s’han desenvolupat tan ràpidament perquè els mitjans humans i tècnics i el coneixement científic que tenim ara no el teníem abans”.

“La vacunació és una eina clau per a posar fi a aquesta pandèmia. Totes les vacunes enfront de COVID-19 autoritzades a la Unió Europea són segures i efectives havent demostrat que disminueixen de manera important el percentatge de persones que necessiten ser hospitalitzades després de contraure la malaltia. L’efectivitat enfront de l’hospitalització és superior al 80%”, indica, Sanjuán.