El Partit Popular d’Alcoi planteja una forta rebaixa d’impostos per a 2022. El principal partit en l’oposició defensarà en el debat d’ordenances fiscals la reducció d’un 10% en el rebut de l’Impost de Béns immobles. Asseguren que actualment Alcoi té el tercer tipus de gravamen més alt d’Espanya. El PP també planteja baixar l’Impost d’activitats Econòmiques i l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres. La proposta del PP es completa amb la supressió de la taxa de clavegueram.

El portaveu del PP, Enrique Ruiz, i la regidora responsable de fiscalitzar l’àrea d’Hisenda, Amalia Payá, han presentat aquest dilluns la proposta d’ordenances fiscals de l’Ajuntament d’Alcoi per a 2022. La mesura més ambiciosa és la rebaixa del 10% en el rebut de l’IBI. “Alcoi no pot continuar tenint el tercer IBI més elevat de tota Espanya”, ha assenyalat Ruiz. L’Ajuntament aplica un tipus de gravamen de l’1%. En tota Espanya, d’entre les ciutats de més de 50.000 habitants, només ho superen Reus (1,04) i Elda (1,03). El PP planteja rebaixar-lo al 0,9%. La proposta suposaria per a una família que ara paga 582 euros un estalvi de 60 euros.

La proposta del PP per a l’Impost d’activitats Econòmiques passa per reduir-lo fins a un 33% a les empreses situades en polígons industrials. Amalia Payá ha detallat que en els polígons el coeficient de situació passaria de l’actual 1,2 al 0,8. “Volem ajudar a les empreses i generar estímuls fiscals perquè les naus buides deixen d’estar-ho”, ha raonat l’edil.

Amb l’objectiu de donar suport a la reactivació de la construcció, el PP proposa reduir l’Impost d’Obres de l’actual 3,30% al 3%. En el cas del Centre Històric, proposa rebaixar-lo a la meitat: de l’1% al 0,5%. “Si fem costat als nostres sectors productius, podran generar ocupació i aconseguir que la nostra ciutat torne a ser atractiva”, ha manifestat Payá. El portaveu del PP ha resumit: “A Alcoi cada vegada som menys pagant més. El que pretenem amb les nostres propostes fiscals és aconseguir que siguem més pagant menys”.

En la proposta d’ordenances fiscals el PP també defensa la supressió de la taxa de clavegueram, aprovada pel PSOE i Podemos. “És una taxa injusta, perquè ja està inclòs en l’IBI. Per tant, els alcoians paguen dues vegades pel mateix”, ha exposat Payá. La regidora ha puntualitzat que “en uns moments difícils la recuperació passa perquè els ciutadans i les empreses tinguen els diners en les seues butxaques i amb ell puguen reactivar l’economia”.