La Junta de Govern ha aprovat l’adquisició dels terrenys situats en l’Àrea La Riba, carrer Forn del Vidre, 18, terrenys confrontants als adquirits recentment als carrers Torre de les Maçanes, 9 i 11 i Sor Elena Picurelli 18 i 20, consolidant així la propietat per a la realització del projecte de construcció d’aparcament de la Riba. En concret s’ha aprovat l’adquisició de 4044 metres quadrats per un import total de 194.726,19 euros.

Una vegada es realitze l’escripturació seguint el procés administratiu corresponent, l’Ajuntament disposarà de quasi 10.000 metres quadrats per a realitzar un aparcament públic en el centre d’Alcoi, la qual cosa millorarà ostensiblement la qualitat de vida de les persones que viuen en aquest barri.

La primera fase de l’aparcament contempla la creació de fins a 140 places d’estacionament incloent les destinades a persones amb mobilitat reduïda. No obstant això, en haver adquirit aquests terrenys s’està estudiant dur a terme al mateix temps les dues fases d’una actuació que ben aviat es licitarà.
“La creació de l’aparcament a La Riba suposa atendre una vella reivindicació dels veïns i comerciants del Centre, al mateix temps que tindrà especial importància per a millorar la mobilitat en aquesta part de la ciutat”, ha destacat la regidora de Patrimoni, María Baca.
Per la seua banda el regidor de Mobilitat Sostenible i Vicealcalde, Jordi Martínez ha ressaltat que «sobretot el que ens permet aquesta adquisició és ampliar la zona d’aparcament de la Riba. Ja comptàvem amb els espais que ens ha facilitat l’EVHA i ara amb l’adquisició d’aquests terrenys particulars permetrà ampliar moltíssim aquest aparcament que d’ací a poc temps licitarem».