L’Àgora va acollir l’Assemblea de Ratificació de la Constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Cotes Baixes. En aquesta assemblea es va adequar l’Associació Cotes Baixes a la llei vigent quant a Gestió, Modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. A més es va aprovar el projecte de conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Alcoi i l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Cotes Baixes, així com els estatuts i el pla inicial d’actuació d’aquesta EGM, manifestació explicita de cara a l’autorització posterior de la constitució del ple de la corporació. L’acord de col·laboració amb l’Ajuntament suposen 15.000 euros per a diferents millores en el Polígon.
Una vegada s’ha dut a terme la ratificació en l’Assemblea el següent pas serà portar-lo al ple. Donada la importància d’aquest projecte probablement es realitzarà un ple extraordinari, per la qual cosa s’espera que abans del mes de novembre estiga aprovat.
Recordem que l’Ajuntament va aprovar el mes de desembre el conveni de col·laboració amb aquesta entitat. Prèviament, Cotes Baixes va presentar perquè l’ajuntament tramitara aquest acord el projecte de conveni, estatuts i pla inicial, que després del vistiplau dels tècnics va ser ratificat en Ple.
El regidor d’Indústria, Jordi Segura ha destacat que “Cotes Baixes serà la primera Àrea Industrial de la província i la primera pública en la Comunitat Valenciana. Per al nostre Govern la Indústria és fonamental, Alcoi ha sigut, és i serà una ciutat industrial. Volem impulsar la indústria que tenim, crear nova de la mà de la gent de la nostra ciutat i atraure també a una altra de fora, configurant entre tots aqueix creixement d’un sector fonamental en la nostra terra. També vull felicitar i agrair el treball que està duent a terme l’empresariat amb l’objectiu d’aconseguir ser una àrea industrial avançada”.
Ser una àrea industrial avançada suposa la possibilitat d’ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents administracions o una major visibilitat d’aquestes zones per a atraure noves empreses.