Alcoi tindrà celebracions del Mig Any en el pròxim octubre a partir de la segona quinzena. És l’acord al qual s’ha arribat amb les autoritats sanitàries, que van rebre a València a l’alcalde de la localitat, Toni Francés, a l’edil de Festes, Carol Ortiz, i al president de l’Associació, Juan José Olcina, a principis d’aquesta setmana.

Satisfacció absoluta després d’aquest encontre en el qual la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va felicitar l’ASJ i al consistori per la serietat en matèria de prevenció amb la qual s’han dut a terme diferents activitats d’àmbit fester i cultural fins hui. Aqueix bon fer ha servit d’aval i de garantia perquè a partir de la segona quinzena d’octubre es puguen celebrar diferents actes.

Amb aquesta predisposició, la Junta directiva ha mantingut aquest dijous una reunió amb els Primers Trons de les filaes per a fer-los arribar la intenció de celebrar el Mig Any i consultar la naturalesa i particularitats d’aqueixos esdeveniments.

A l’espera del consens final amb Conselleria, i també pendents de la progressiva millora de les xifres i dades de la pandèmia, l’ASJ sí que té la ferma intenció de recuperar per a aquest octubre, sempre a partir de la segona quinzena, actes culturals i festers.

En manifestacions de Juan José Olcina, “tindrem Festa a l’octubre. El treball conjunt amb la Conselleria ha tingut els seus fruits. Tindrem Concurs d’Olleta, filaetes, “Cotos” i segurament, un acte als carrers d’Alcoi.”

A l’espera de definir cadascun dels diferents esdeveniments, l’ASJ i l’Ajuntament, desitgen manifestar i insistir a les filaes i festers i festeres la necessitat de complir rigorosament totes i cada de les recomanacions que es faran públiques, principalment les que tenen a veure amb la distància de seguretat i la utilització de màscara.

Per a la regidora de Festes, Carol Ortiz, resulta imprescindible que durant el Mig Any es continue demostrant la serietat en el compliment de les normes que els alcoians i alcoianes han demostrat durant aquests mesos. “Si ho fem bé a l’octubre, tindrem festes a l’abril”, ha sentenciat Ortiz.

Els actes

A l’espera a polir i afinar la celebració dels actes per a aquest Mig Any, sí que s’asseguren esdeveniments culturals com el Campionat de Cotos, de pintura a l’aire lliure, representació de Sainet costumista i una gala festera en el Teatre Calderón que adoptarà el nom d ‘Any i Mig’.

Quant als actes festers, hi haurà filaetes (se celebrarà el sorteig dimarts que ve) pel carrer de Sant Nicolau i per Sant Llorenç, en tots dos casos en sentit descendent per a evitar aglomeracions en el ‘Cantó del Pinyó’. El dissabte central d’octubre se celebrarà el concurs d’Olleta amb limitació de persones al parc la Glorieta i en jornada matutina i l’ASJ treballa en la posada en escena d’una espècie de desfilada per a l’últim dissabte d’octubre i que rememoraria i recuperaria un acte històric de les nostres festes que es va deixar de celebrar fa dècades. D’aquesta manera, la Festa tornaria als carrers, de manera ordenada i prudent, any i mig després.