El Partit Popular urgeix al PSOE d’Alcoi a redactar una ordenança que previnga, vigile i corregisca el soroll. Una mesura proposada en el pla d’acció contra la contaminació acústica, redactat en 2015 dins de la revisió del Pla General. El regidor del PP Kiko Cantó demana al PSOE que “reaccione” per a prendre mesures i neutralitzar la proliferació de botellons que s’està produint a Alcoi. El regidor recalca que el Síndic de Greuges ja va advertir en 2016 de la “passivitat” del Govern enfront del soroll.

“Entendríem que la contaminació acústica no fóra una prioritat per al PSOE si la ciutat no tinguera problemes. Però els estudis alerten que sí que n’hi ha i les molèsties nocturnes als veïns ja s’ha convertit en un problema de primer nivell”, puntualitza Cantó. Els mesuraments de nivell sonor que inclou el pla d’acció alerten que la major part de punts amb serveis sanitaris o educatius superen el límit fixat per la Llei Valenciana de Protecció contra la Contaminació Acústica.

“A l’agost ja alertarem dels problemes de contaminació acústica que pateix Alcoi i que s’han agreujat pels botellons en zones com El Parterre o la zona de Gonzalo Cantó. Són un problema molt important que al PSOE sembla no importar-li, perquè no pren mesures i no es pren de debò la situació. Hauria de manera immediata, establir un calendari de treball per a aprovar l’ordenança de protecció contra la contaminació acústica, així com posar en marxa campanyes contra botellons”, manifesta l’edil. El PP va reclamar l’ordenança en 2019. Altres grups, com Guanyar Alcoi, l’han tornada a reclamar enguany. “Tot són llargues i compromisos incomplits. El PSOE es resisteix a afrontar el problema i donar-li solució”, recalca Cantó.

El regidor no comprén per què el PSOE manté en el calaix el pla d’acció elaborat en 2015. “Alcoi no pot consentir una paràlisi de sis anys en un assumpte que afecta la salut i la qualitat de vida dels alcoians”, exposa.

Cantó lamenta que el PSOE desatenga no sols a l’oposició, sinó també a altres institucions, com el Síndic de Greuges, que en 2016 va destacar en un informe a Alcoi com una de les ciutats passives contra el soroll.