L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat quants diners tindrà cada club dels 3.782 euros de la partida destinada a subvencionar els arbitratges les lligues autonòmiques de cadet o juvenils de la temporada 2020/2021, concretament en 2ª Regional.
El regidor d’Esports, Alberto Belda, explica que «la nostra intenció és que l’esport estiga a la mà de tota la ciutadania, per això pensem que les lligues locals és el millor espai per a les competicions en edats de formació, on poden jugar amb els amics tots els dissabtes pel matí, evitant els desplaçaments i l’haver de jugar en dates assenyalades per a la nostra ciutat».
«L’esport en aquestes edats és per a divertir-se i aprendre sense marcar-se com principals objectius els triomfs», ha destacat el regidor d’Esports, qui recorda que «per al Govern Municipal l’esport base és molt important, creiem que s’ha de fomentar la pràctica de l’esport des de l’edat escolar per això estem duent endavant diferents iniciatives com aquesta o l’Escola Poliesportiva d’Iniciació (EPI), que té com a objectiu principal oferir a tots els escolars la possibilitat de conèixer diverses modalitats esportives».
Recordem que l’Assemblea del Centre d’Esports va acordar subvencionar els arbitratges de les entitats esportives d’Alcoi que disputen competicions oficials de futbol, en categoria juvenil i cadet, ja que abans el mateix Centre d’Esports sufragava el cost dels arbitratges de les desaparegudes lligues locals d’aquestes categories, i també de la lliga local de futbol infantil que es va aconseguir recuperar. La lliga local infantil a passat a formar part dels Jocs Esportius, on l’Ajuntament assumeix el cost dels arbitratges. L’acord indica que se subvenciona els clubs fins segona regional, ja que els de categoria superior tenen convenis propis. A més, com hi ha lliga local infantil, no hi haurà subvenció per als clubs que juguen en categoria infantil 2ª regional, ja que es donava perquè els equips no tenien altre remei que jugar en aquesta categoria.
Així l’import final de la subvenció de cada entitat cadets i juvenils de segona regional:
• CLUB DE FÚTBOL ATLÉTICO SALESIANO DE ALCOY – 971,50€
• DOSA SALESIANO CLUB DEPORTIVO – 934,00€
• CLUB ESPORTIU SANT ROC D’ALCOI – 992,00€
• CLUB DEPORTIVO VEDRUNA DE ALCOY – 452,00€
• CLUB DEPORTIVO PARE VITORIA – 432,50€