L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut dues subvencions de la Diputació provincial d’Alacant procedent de la convocatòria de Subvencions a Ajuntaments i Entitats Locals Menors de la Província d’Alacant, per a la realització d’actuacions compreses dins de l’àmbit d’actuació de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius de la Diputació d’Alacant, anualitat 2021.

La primera és de 1.500,00 euros, per a dur a terme activitats formatives, ‘Introducció a l’agricultura ecològica’ i ‘Introducció a les tècniques de compostatge’ dirigides als usuaris dels horts socials municipals, i instal·lació de tanques perimetrals en els horts municipals.

La segona subvenció és de 3.465,71 euros i aprofitarà per a construcció d’un hort urbà al carrer Víctor Espinós: millora i adequació de la parcel·la a la seua nova utilitat, tancament, instal·lació d’aigua de reg, mur de contenció, senyalització de parcel·les i mobiliari.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, recalca «la importància dels horts socials municipals i urbans que permeten que la ciutadania puga tenir un lloc on poder cultivar i produir les seues pròpies verdures i hortalisses, propiciant un espai per poder compartir tècniques i varietats de cultius entre els diferents usuaris dels horts. Al mateix temps volem que tots els centres educatius puguen visitar i aprofitar els horts socials i urbans com a una eina didàctica molt important que complemente la teoria de les classes».

Per altra banda, i lligat a la Campanya Fem Orgànica Alcoi, «també volem mostrar i l’aprofitament directe del compost que es produeix a partir de la matèria orgànica, i formar a la ciutadania en com fer-lo, així com conèixer l’agricultura ecològica», conclou, Silvestre.