Com ens explica Cristian Santiago, portaveu de la formació morada, «Durant els últims mesos, s’ha fet més visible la necessitat de redoblar esforços en la gestió ètica i control dels coloms en la ciutat».

Molts edificis deshabitats i racons amagats, són el resguard habitual de colònies de coloms que embruten l’espai que ocupen i el seu voltant, amb la insalubritat que comporta per a la ciutadania.

«Des del grup municipal de Podem Alcoi», continua Santiago, «en la comissió informativa de març de 2021, es va plantejar actuar en una zona concreta, el Pont José Luís González, amb la resposta per part del govern municipal, de que es traslladaria a l‘empresa encarregada, però a dia de hui seguim sense resultats».

Passejar pels carrers, voreres, places i qualsevol espai obert prop d’on hi ha coloms, és converteix en una situació incòmoda, per haver d’evitar els excrements i restes dels coloms a cada pas.

Per aquests motius, el grup municipal de Podem Alcoi preguntarà al govern municipal, en el ple del pròxim divendres 1 d’octubre, quin és el seguiment que es porta a terme, des del departament corresponent, de la situació i evolució de les colònies de coloms, per a tindre un control de la seua població.

I farà tres propostes, encaminades a millorar l’actual situació en aquest tema.

– Reforçar les campanyes destinades a la població perquè no donen de menjar als coloms, aplicant les mesures necessàries.

– Netejar els espais on és evident que coven, crien, viuen i morin els coloms, per controlar la població d’aquestes aus i per tant, la brutícia que generen.

– Instal·lar colomars ecològics en zones perifèriques de la ciutat, per a gestionar de forma ètica la població de coloms, com en ciutats properes, com València.

«Amb aquestes propostes volem evitar el possible excés de coloms en zones urbanes, així com conflictes de convivència que poden arribar a generar aquestes aus en la ciutat. Per tant, adequar els espais públics per a la ciutadania ha d’estar entre les prioritats del govern municipal, per apropar la ciutat a la gent i així gaudir d’ella, amb responsabilitat compartida», conclou el portaveu morat.