El PP diu que el PSOE d’Alcoi ha rebutjat la rebaixa d’impostos que el Partit Popular planteja per a 2022. «El Govern socialista ni tan sols promourà debat sobre ordenances fiscals, ja que, segons va exposar en la comissió d’Hisenda celebrada el dilluns, congelarà impostos i taxes. En plena crisi, el PSOE penalitza als alcoians, mantenint el tercer IBI més alt d’Espanya i la injusta taxa del clavegueram, en la qual pagarem un 400% respecte a 2021”, lamenta la regidora responsable de fiscalitzar l’àrea d’Hisenda, Amalia Payá, qui titlla la congelació d’impostos com una “mentida encoberta», critiquen els populars.

La regidora critica al PSOE per “renunciar a baixar impostos i ajudar als alcoians”. Payá considera “molt preocupant” la “desídia”, diu, de la regidor d’Hisenda, Vanessa Moltó, que no ha sigut capaç de treballar al costat de l’oposició una rebaixa d’impostos “que faça d’Alcoi una ciutat més competitiva”. “És evident que a una regidor que viu a València li importa bastant poc els impostos que paguen els alcoians. El seu únic interés és recaptar per a pagar a gent de l’entorn ideològic i crear clientelisme electoral”, afig.

La regidora del PP adverteix que la congelació d’impostos i taxes que anuncia el Govern del PSOE té “parany”. En concret, per la taxa de clavegueram que van aprovar l’any passat el PSOE i Podemos. En 2021 el rebut d’aqueixa taxa era de 2,5 euros perquè només es pagava l’últim trimestre, però en 2022 es cobrarà de manera íntegra: 10 euros. “El que per a Vanessa Moltó és congelar impostos, per als alcoians representa un augment al 400%”, diu.

El PP defensa l’eliminació de la taxa de clavegueram, que considera “injusta” perquè ja està inclosa en l’Impost de Béns immobles. Els alcoians, per tant, paguen dues vegades pel mateix. Amalia Payá retrau al PSOE que es tanque en banda a l’hora de debatre una rebaixa de l’IBI. Actualment Alcoi té el tercer tipus de gravamen més alt d’Espanya (1%), només per darrere de Reus (1,04) i Elda (1,03). El PP defensava una rebaixa del 10% per a deixar el tipus en un 0,9%.

El principal partit en l’oposició també advocava per reduir l’Impost d’activitats Econòmiques fins a un 33% a les empreses situades en polígons industrials, així com rebaixar l’Impost d’Obres de l’actual 3,30% al 3%. En el cas del Centre Històric, proposava reduir-lo a la meitat: de l’1% al 0,5%.

La regidora del PP lamenta que el Govern socialista d’Antonio Francés “menyspree” les propostes del PP, treballades amb experts en fiscalitat i amb empreses. “Està tancant la porta a ajudar a veïns i empreses”, apunta.

Payá diu que les «polítiques del PSOE porten a la ciutat a la decadència». I insisteix: “A Alcoi cada vegada som menys pagant més. El que pretenem amb la nostra política fiscal és aconseguir que siguem més pagant menys”, conclou.