El vacunòdrom instal·lat en el Complex Esportiu Municipal ‘Eduardo Latorre’ ha tancat les seues portes aquest dimarts, 28 de setembre, després de sis mesos de lluita contra la Covid-19. Ho ha fet amb un acte d’agraïment a les persones que han participat en aquest procés “tan important i que ha oferit llum i esperança en una etapa de tanta incertesa”.

Així ho ha subratllat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui ha sigut present al costat de la regidora de Sanitat del consistori alcoià, Teresa Sanjuán. També han acudit regidors de l’Ajuntament d’Alcoi; l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa; el gerent del departament de Salut d’Alcoi, Enrique Barbeito i altres representants de l’àrea sanitària. Així mateix, han participat totes les persones que han treballat en aquestes instal·lacions i que hui han sigut protagonistes: personal sanitari, de Protecció Civil, de la Brigada d’Obres i Serveis i voluntaris de Creu Roja.

Les diferents autoritats han fet els seus respectius discursos d’agraïment, que han coincidit a destacar la importància de la sanitat pública i la gran faena realitzada pel personal d’aquest punt de vacunació, una labor que han definit com a “essencial” per a lluitar contra la pandèmia. En els seus parlaments, els representants polítics i sanitaris han incidit en què el funcionament del vacunòdrom ha sigut “exemplar”, no sols per la seua coordinació i professionalitat, sinó també pel seu tracte humà, ja que molts ciutadans i ciutadanes acudien amb pors i incerteses a rebre la seua dosi i la proximitat amb la qual han sigut atesos ha contribuït a garantir la seua tranquil·litat.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha emplaçat a tot el personal sanitari i voluntariat a l’acte del pròxim 9 d’octubre, en el qual també es realitzarà un reconeixement especial. Francés ha manifestat la seua satisfacció per l’elevat grau de cobertura del procés de vacunació, pròxim al 90% i ha subratllat que l’esforç realitzat ens prepara per a qualsevol nova situació d’emergència.