Alcoi està celebrant aquests dies la Setmana de la Mobilitat, unes jornades que conclouran diumenge, 3 d’octubre, amb la marxa “Amb Bici per la Via Verda”, una activitat coordinada pel departament d’Esports per a gaudir amb amics o família d’un recorregut que partirà a les 9 del matí des de la plaça d’Al-Azraq d’Alcoi i arribarà a la una de la vesprada a Vilallonga. També hi haurà eixides des d’altres punts del recorregut, com Cocentaina, Muro, Gaianes, Beniarrés i L’Orxa.

Els interessats a inscriure’s a Alcoi compten amb tota la informació en la pàgina web municipal www.alcoi.org

D’altra banda, el departament de Mobilitat ha establit la gratuïtat de l’autobús urbà proper dissabte dia 2 d’octubre.

A més, està treballant-se en l’adquisició de dos patinets elèctrics per a ús dels funcionaris d’inspecció de l’Ajuntament, facilitant així el transport sostenible i l’ús d’aquest vehicles en la zona per als vianants i es treballa en un projecte de lloguer de patinets a la ciutat que pose a la disposició dels ciutadans aquests element de mobilitat personal per a traslladar-se per la ciutat. Aquest projecte es presentarà en les pròximes setmanes i facilitarà la mobilitat ecològica a Alcoi.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, recorda a més altres accions que s’han dut a terme durant aquest any, com les ajudes als vehicles de mobilitat personal i bicicletes elèctriques, amb una segona convocatòria el termini de sol·licitud de la qual finalitza el pròxim 29 d’octubre.

Segons l’edil, una altra decisió per a promoure la mobilitat sostenible és la posada a la disposició de la ciutadania d’un servei d’autobús per a facilitar l’accés al parc Natural de la Font Roja en les dates en les quals el Parc Natural tancarà el seu aforament. “D’una banda, es regula l’accés al Parc, preservant la seua seguretat, però també es dona una oportunitat perquè tant la ciutadania com els turistes puguen accedir a la Font

Roja en una època tan espectacular en aquest paratge com és la temporada de tardor i que en determinats dies acabava amb l’accés per carretera bloquejat”.

Finalment, assenyala que el departament de Mobilitat va participar a més al webinar “Per la teua salut, mou-te de manera sostenible”, que es va celebrar el passat 16 de setembre i en el qual es van entregar els premis de mobilitat 2021. Segons avança Martínez, encara que enguany Alcoi no va poder presentar-se a temps, l’any vinent la ciutat optarà a aquests premis amb el projecte de conversió en zona de vianants del centre històric i amb la creació de la zona de baixes emissions.

Cartel