Els primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana encaren la seua darrera fase, la de les votacions. I a aquestes votacions concorren un total de 5 projectes destinats a la ciutat d’Alcoi. Un total de 2.360.000 euros poden arribar a la ciutat per a l’obertura del Teatre Principal, la compra de patrimoni industrial per a la cultura o bé la rehabilitació del centre històric, entre altres. «El govern de Toni Francés a penes ha dedicat uns minuts per a fer una publicació als comptes institucionals de l’Ajuntament d’Alcoi», diuen des de Guanyar.

Guanyar Alcoi denuncia el que considera «deixadesa del govern de Francés» en dur endavant projectes que beneficien al conjunt de la població. La regidora Sandra Obiol així ho manifesta: «Altres ajuntaments, com ara el de Xàtiva, s’han bolcat en aquests projectes doncs representen recursos econòmics i poder cohesionar a la ciutadania en projectes col·lectius i engrescadors. Ací el PSOE a penes ha fet una publicació a xarxes. Han de considerar que no poden treure rèdit electoral i com que és això només el que els interessa doncs no fan res.»

La plataforma municipalista ha encapçalat alguns dels projectes presentats a la convocatòria dels pressupostos participatius dels quals s’han acabat triant dos: la rehabilitació del centre històric i l’inici de la construcció d’un ateneu de creació cultural.