La regidoria de Gent Gran durà a terme un complet programa d’activitats per a aquestes persones, a les aules se li sumen nous tallers presencials que tindran lloc en els centres de majors i també activitats en línia per a les persones que viuen soles. En total hi ha 791 inscripcions, de les quals 272 són noves.

Un any més les aules culturals en les quals imparteixen modalitats com a gimnàstica, noves tecnologies, ioga, història o pintura entre altres. En total hi ha 586 inscripcions, d’elles 67 són noves.

Cal ressaltar la principal novetat que ha ideat la regidoria, es tracta de la realització de diferents tallers d’activitat sociocultural que s’impartiran en els diferents centres de majors de la ciutat de manera presencial. Es duran a terme de manera gradual a partir del pròxim mes de novembre i finalitzarà la programació a l’estiu. Impartiran matèries com a maneig bàsic del mòbil, escriptura creativa, arts plàstiques, i psicologia i benestar, entre altres. Hi ha un total de 197 inscripcions, al ser una nova iniciativa són totes noves.

Finalment cal destacar la creació 8 noves places per a fer activitat en línia dirigida a persones majors que viuen soles i han sol·licitat participar en aquests tallers d’exercici físic, estimulació cognitiva i conversa, entre altres.

Aquestes activitats que organitza la regidoria de Gent Gran per a la promoció de la cultura, els hàbits saludables, de la convivència, de l’aprenentatge permanent, de l’oci, etc., se sumen a aquelles que també realitzen per a la prevenció de la soledat no desitjada mitjançant conveni amb Creu Roja i a aquelles altres que portaven a terme els centres de manera habitual abans de la pandèmia i que aniran reprenent-se en funció que siguen autoritzades per part de les autoritats sanitàries: cant coral, jocs de taula, defensa personal, vesprades de ball, etc.

“La Gent Gran és la que pitjor ho ha passat en aquesta pandèmia, des de la nostra regidoria treballem per a donar un oci saludable i de qualitat, adaptant-nos sempre tant a les mesures sanitàries vigents com a les sol·licituds que ens van fent. Vull destacar especialment els tallers que anem realitzar en els mateixos centres de majors, que els ofereixen una gran varietat d’activitats que són molt necessàries com el maneig del telèfon mòbil, cosa han demandat molt, ja que és bàsic en els nostres dies”, afirma la regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz.