El Partit Popular d’Alcoi calcula que els interessos de demora dispararan fins als 3 milions d’euros el pagament que l’Ajuntament d’Alcoi ha de realitzar a Foment de Construccions i Contractes per no haver revisat els preus del servei de recollida de residus entre els anys 2012 i 2018. El principal partit en l’oposició xifra entorn dels 900.000 euros els interessos a afegir als 2,1 milions que una sentència obliga a pagar a l’empresa en concepte d’actualització de preus.

El portaveu del PP, Enrique Ruiz, confia que el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, oferisca explicacions sobre la sentència en el ple d’aquest divendres, en una compareixença forçada per l’oposició. Tots els grups es van unir per a, malgrat la negativa del PSOE, exigir explicacions a Silvestre. El regidor haurà de respondre a les preguntes que li formulen els grups polítics. “És important que el Govern del PSOE oferisca explicacions sobre les conseqüències milionàries que aquesta sentència generarà a l’Ajuntament”, afirma Ruiz.

La sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 d’Alacant obliga a pagar 2,1 milions d’euros a Foment de Construccions i Contractes per no haver revisat els preus del contracte entre 2012 i 2018, un període en el qual el contracte estava caducat. A aqueixos 2,1 milions d’euros cal afegir els interessos de demora, que la fallada judicial no quantifica. Segons els càlculs del PP, aqueixos interessos ronden els 900.000 euros. El portaveu del PP mostra la seua preocupació per la repercussió del pagament de 3 milions d’euros. “La desídia del PSOE li ix cada vegada més cara als alcoians”, afirma el regidor.

“Si en lloc de mantindre el contracte caducat durant sis anys, el PSOE l’haguera renovat ràpidament, Alcoi haguera tingut un millor servei, amb millor preu, i no hauria de pagar 900.000 euros en interessos”, raona Ruiz. El regidor apunta que entre 2012 i 2018 l’Ajuntament va pagar més de 15 milions d’euros de manera irregular: amb objeccions d’Intervenció per estar el contracte caducat. “En lloc de gestionar amb rapidesa i eficàcia, van consentir que el contracte estiguera caducat durant quasi dues legislatures malgrat les queixes dels veïns per mal servei”, afirma.

El portaveu del PP confia que aquesta sentència “faça veure al PSOE que la política de prorrogar contractes i mantindre en precari els serveis no és positiva per a la ciutat”. Actualment estan en pròrroga els contractes de l’aigua i de l’autobús.